3-3 slutade matchen delad pott

3-3 i seriefinalen mot IK TUN
Seriefinalen slutade oavgjort, 3-3 (3-3). Vi låg under med 0-2 efter bara 3 minuter men laget visade prov på en fantastik lagmoral när vi hämtade upp underläget och va så nära att vända till seger

Matchen
De första fem minuterna var vi inte med alls. Det var sjukt mycket slarv och vi verkade vara tagna av stundens allvar då det faktiskt var seriefinal. Vi slog bort alldeles för många passningar vilket gjorde att IK Tun kunde ställa om hota. De gjorde både 1-0 och 2-0 på första 3minuterna och mardröms starten va ett faktum!

Vi hittade så småningom rätt och kunde spela fin fotboll. När vi lirar på högsta nivå är vi fantastiska, lite som Barca! Christ skarvade in reduceringen efter att Fadi.A hittat ett perfekt inlägg i djupled, Vi forstsatte därefter att trumma på och vi oroade Tun med en hel del halvchanser och så mitt i all jagade press och braca trillande spel kom Ante som en blixtnedslag med sina gasell liknade steg bröt han sig loss på mittfältet och drev mot mål, tittade upp och drog till med årets mål i Sörmland ! en projektil från distans som borrade botre krysset och fick hela buren att skaka ! Preimer fucking league klass….

2-2 efter 25 min och vi va på gång, vi kom våg på våg och oroade! men Tun stack upp på kontringar och spelade långa bollar i de flesta fallen redde vårt försvar upp Tun anfall så i slutet fick de enligt min mening billig hörna och de tryckte in 3-2! Ännu ett insläppt på fast situation tänkte jag och jag började känna oro av att vi kanske inte kan samla kraft att vända på detta!. Målet var jobbigt mentalt men vi visste ju att ett kryss var tillräckligt för att hålla Tun bakom oss i tabellen.

Men Killarna ville annat! och så Dilmon som man har beskrivit i tidigare referat som gammal,dildo, tyst & trött va denna serie final allt annat än tyst,gammal,dildo & trött. Kanske va det att blev petad för första gången! Dilom kom in i mitten av första halvlek och genast drog upp tempot på sin kant med några solo raider oroade han Tun och på en av hans soloraid blev han fälld utanför straff området och frispark läge och chans till kvittering! som många andra invandrar lag tror alla att de är friskparks specialister och man va oense om vem som skulle ta frisparken, Kaptenen Rani Baresso fick sista ordet och stegade en kort ansats, tankarna for i huvudet övermuren,undermuren, hård vrist, höger, vänster och allt möjligt! men så hördes Bryn säga ”drar den som min bror, det blir alltid mål” och Gibbo instämde! beslutet blev taget och med hårt tillslag knorrades frisparken in i målvaktens hörn intill stolpen! 3-3 strax innan halvtid!

I paus var det en positiv känsla. Med så många chanser och på det sättet vi dominerade var jag säker på att vi skulle trycka dit bollen i andra och slutligen vinna matchen.

2:a halvlek
Vår dominans från första halvlek var nu mer intensivt. Tun tog slut på kraft och energi men de var på hugget när vi slarvade. Andra halvlek total dominerade vi och hade sjukt många chanser. TUN´s målvakt fick antingen bollen rakt på sig eller så gjorde han fina räddningar. Jag tappade räkningen Målvaktens räddningar.

I slutet av andra halvlek blev både Morris och Christ utvisade efter mkt tveksamma varningar och efter båda killar fick sitt andra gula kort spårade händelserna ut och kalabalik utbröt , självklart väldigt olyckligt och vi som förening tar avstånd av det som efterföljdes. Med 2 man kort sista 10 fick vi ställa in oss på försvar!

3-3 slutade matchen delad pott

United anno 2012 har en lagmoral som laget aldrig haft förr. Det hördes någon enstaka klagan men rättades snabbt till. Vi knöt näven i fickan och djurade på som en sammansvetsad enhet. Detta ger givetvis resultat & poäng.

Tankar efter:
Riktigt frustrerande att vi inte fick in ett segermål trots alla våra avslut!
Vi bör inte släppa in 2mål på 3 min….
…det var desto härligare att reducera och kvittera och känna oss unstoppable
Tycker att vi förtjänade att vinna sett till hela matchen
Väljer att lyfta fram mittfältets viktiga jobb i slutet av matchen…
…det var avgörande!!!
Vilket härligt publikstöd vi hade – TACK Hani & Issa!!!
Härligt United! Nu kör vi de sista fem matcherna!