Assyriska United- Rapa Nui 2-2

Av 6 möjliga poäng har vi endast lyckats ta 2 mot årets besvikelse jämfört med förra året Rapa Nui. Förra året tyckte jag att Rapa Nui spelade en fin och snabb fotboll med mycket kortpassningsspel. I år verkar det ha försvunnit helt. Vi räknade kallt med revansch men fick en varm överraskning. Jag vet egentligen inte vad man ska skylla på, Brunna IP, motivationen, utvisningen eller uppladdningen?? Utan att gå in på detaljer så hänger allt ihop.

Själva drabbningen börjar som det förutspåtts, vi kontrollerade matchen och lät inte Rapa Nui skapa något alls och lyckades själva sticka upp i farliga anfall lite då och då. I minut 20 rann Ninmar igenom och helt fri rundade han målvakten och rullade enkelt in 1-0. Vi fortsatte att sätt rätt press, en situation som kunde ge en helt annan bild än den vi fick var då Murre vinner bollen från en Rapa försvarare, spelar i djupled till Alex som bara behöver spela diagonalt till Ninos för 2:an men väljer att avsluta själv i burgaveln. Fel val visade det sig, för kort därefter fick målskytten Ninmar 2 gula inom loppet av 5 minuter och vips så blev vi en man kort. Flera ändringar gjordes och positioner ändrades. Mycket surt och onödigt. Innan halvtid fick dem även in kvitteringen. Ett uppspel som återigen inte rensas undan direkt, hamnar mellan Markus och Alex. När Alex ska ut för att blockera får han en touch på bollen som seglar över Kasper in i mål. 2 matcher i rad där vi bjuder på självmål. Kanske vi får med oss något snart?? Julen närmar sig i rask takt.

Som åskådare kunde man nästan tro att vi hade en man mer så som spelet såg ut. Men om man inte lyckas avsluta anfallen blir man straffade ganska omgående, så även denna gång. Ett bolltapp i mitten resulterar i en kontring som förvaltas på bästa sätt av bortalaget. 1-2 var ett faktum, gav vi upp????

Inte denna upplaga av AUI !! Vi tryckte på för en kvittering med allt vi hade, så lite turligt kom även den. En hörna slagen av Alex som Hanna nickade på målvakten som i sin tur tappade in den mellan benen.

Om sanningen ska fram så var vi närmare 3-2. Ännu en match utan förlust men även utan vinst. Vi har inte längre råd att tappa då Farsta verkar ha värvat ett helt nytt lag och fortsätter att vinna. Det kommer att bli race in till det sista. Så alla mål, framåt som bakåt och alla poäng är viktiga…helst 3 poängare….!!

H/M7