Assyriska United- Vendelsö Ik 1-0

Veckans andra match spelades igår och var den 3:e seriefinalen på 2 veckor. Första matchen mot Vendelsö slutade som bekant 2-2 med stor fördel till vår favör. Vi hade mer eller mindre spel mot ett mål under andra halvlek.

Detta möte skulle dock börja mer avaktande från båda håll. Man kunde se att matchen gällde viktiga poäng och inget av lagen ville göra första misstaget. Spelet såg kryptiskt ut jämfört med 1:a matchen lagen emellan. Vi kom till dagens match med 3 poäng i bagaget medan Vendelsö tappade poäng samma dag vilket gjorde att dem verkligen inte ville börja illa.

Man kan summera första halvlek, till och med hela matchen med varsin ramträff och några farliga kontringar. Vår ramträff stod Ninos Chabo för med ett fint vallande skott från sidan på en retur. Med lite tur hade vi gjort 1-0 redan efter 20 minuter. Vendelsö var inte alls ofarliga och kontrade snabbt med farliga instick men vår backlinje höll tätt hela vägen för andra matchen i rad. Där ser man att så länge man håller nollan räcker det med 1 mål framåt.

Målet kom i den 66:e minuten då Marino ”Marinara” jag ska till Spånga skitsnacket!!! fick på en drömträff i högra krysset och inte som Rani skrev på Twitter ”BOTTENGAVELN”…han skyller på telefonen och kylan. Vi vet sanningen.

Hur som helst så var målet en förlösande faktor, vi kontrollerade resten av matchen trots att det blev lite nervöst mot slutet då Vendelsö träffade ribban turligt. Assisten till Marino blev en diskussion i omklädningsrummet, och med pennans makt väljer jag att ge den till Cris” Gareth Bale” Morad. Ninos tyvärr, det räcker inte med en snudd på benskydden för att du ska få en assist. Det betyder inte att du inte ska passa mig när jag är fri, bara så du vet.

Skämt åt sidan så kände jag för första gången på länge att vi spelade för varandra och viljan att vinna med slit och svett. Alla i laget, ledarstabben och publiken ska ha en eloge. Snygg avslutning på första halvan av serien.

1. Välkommen tilbax från Polen för tillfället Gabbe!! Du är en skön liten kopia av farsan Dikran. Vi ska inte tappa en enda poäng med dig måste vara ditt mål fram till september/oktober.
2. Bra harmoni
3. 2:a nollan i rad, credit till hela backlinjen och målvakten.
4. Boateng 3 poäng!!
5. Skönt med vila nu, håll igång sen har vi även Grödinge Cup ,för dem som vill och orkar.
6. Skönt att Adil kommit igång.

United vs Vik 1-0
Mål: Marino Malaki (Christ Mourad)

Publik: 47

Ishtars: ***Alex Berg **Marino Malaki *Milan Ratekelic

 

Med vänlig hälsning/ M7