AU och AFC enar krafterna i samarbete!

Fotbollslaget Africans Fc blir farmarklubb till Assyriska United, Sedan en tid tillbaka har det förts diskussioner om att ingå ett djupare samarbete.

Vi gör detta av flera orsaker, bland annat för att få ett ökat samarbete på flera olika plan,på det här sättet kan vi bedriva en seniorverksamhet med någorlunda god inriktning.

De av United spelare som inte är med på A-lagets matcher får på så vis möjlighet att i stället spela med Afrikcans Fc, samtidigt som det finns Möjlighet att killarna från AFC spela i division fyra med oss. De som är sportsligt ansvariga får besluta om de bitarna gång för gång.

– Det innebär en trygghet för oss att få hjälp av United som varit etablerade i 10års tid och där finns erfarenhet av föreningsliv som vi kan få nytta av och vi kan till en början hjälpa United med bland annat att våra erfarna spelare kan förstärka United i div4 och vi har en väldigt god relation idag, men också att det kommer spelare i andra riktningen till oss om det behövs, säger AFC managers Charles Sampson och Prince Ipke Ekong till redaktionen.

Farmar-avtalet innebär att spelarna kan flytta förhållandevis fritt mellan lagen.

Rani
Pier Rani Baresso

– Jag och Eric Assur Debasso har drivit denna fråga sedan i vintras och nu är den hamn!
Vår trupp kommer att vara mer Dynamisk i år än tidigare och nu får vi tillgång till Afrikanska Profiler erfarna och fortfarnade mycket duktiga spelare, Det känns skönt att veta vi skulle kunna klara av skador i år och ändå ha tillgång till kvalitet och erfarenhet, för mig som sportchef är detta fantastisk steg för att kvalitetssäkra vår trupp,
säger Uniteds sportchef Pier Rani Baresso

 

Vi är alla olika men ändå Lika

Daniel Danial
Ordförande. Daniel Danial

Africans FC och Assyriska United har ingått ett så kallat farmarklubbs avtal, vilket möjliggör utbyte av spelare mellan klubbarna.
I samband med detta är tanken att vi ska stödja och hjälpa Södertäljes första Afrikanska lag att etablera sig och integreras i föreningslivet samt ska vi bygga broar mellan olika kulturer och även till samhället.
Africans Fc börjar sin resa i div7 och ett farmaravtal är skrivet med Sörmlandsfotbolls förbund.

-Vi är glada över detta avtal som går i riktlinje med föreningens stadgar och policy då vi står starkt emot rasism!
i vår förening är alla världsmedborgare och vi är stolta över att hålla Södertäljes första Afrikanska lag i handen.
Vi gör även detta för att kunna bedriva samhällsfrågor och seniorverksamhet i god inriktning.
Vi alla är olika men ändå lika! avslutar Ordförande Daniel Danial

/ Redaktionen