Baresso & Chabo inför Seriepremiären!

Våren är äntligen här och säsongen 2016 står inför dörren. Försäsongen är avklarad och i helgen drar serien igång för United med bortamöte mot Serbjia. Vi träffade Sportchefen Baresso samt  den gamla räven Ninos Chabo och ställde några frågor inför seriepremiären.

Baresso,Försäsongsresultaten har blandat och gett en del och träningsmöjligheterna lite upp och ner i vanlig United manér. En av höjdpunkten måste vara 3-4 matchen i Derbyt mot Enhörna. Hur skulle du summera Uniteds försäsong?
-Jag tycker att vi har en ok  resultatmässigt försäsong bakom oss. Det  har inte varit optimalt med träningsnärvaro men så är det nog för de flesta lagen på denna nivå, Negativt nog har vi haft för andra året i rad en väldigt skadefyllt  trupp hela försäsongen. Det har inneburit att vi inte har kunnat träna på spelidén och spelarna håller olika fysiska nivåer, jag tror att vi har ca 5 spelare för förra årets startelva på skadelistan och självklart påverkar det truppen i helhet. Höjdpunkten va glädjen efter derby seger mot Enhörna!

Chabo, Genrepet är avklarat och den så tuffaste div4 säsongen står inför dörren med många satsande lag. Hur kommer United version 2016 stå sig i årets Div4s?
-Jag vet inte om det där med ”svår säsong” stämmer men vi är medvetna om att hårt jobb krävs att vinna varje match. Jag tror att vi lärde oss mycket under förra året då vi tog många poäng av topplagen men tappade mot bottenlagen. Vi är mer erfarna i år och vi har fått in några spelare som har gett oss mer spets framåt. Ceacar, Marino, Özmen, Bassam och Paul är alla spännande spelare som besitter kvaliteter vi saknade förra året.

-Jag tror att vi kan slå alla lag i den här serien men vi måste hålla upp en hög och jämn nivå över 22 omgångar. Då kan vi bli ett lag som till och med kan lägga sig runt toppen av tabellen.

Baresso ,Vi har fyllt på med nyförvärv i varje lagdel, är ni nöjda med truppen eller skulle ni sett något eller några till?
-Vi är nöjda med det vi har lyckats att åstadkomma på kontraktsfronten sett till vilka förutsättningar vi sitter på. Där tycker jag att vi har fått in spelare med hög ambitionsnivå och stort potential, I år är Esso pånyttfödd och blir som ett nyförväv, Alex Ceacar har varit magnifik under försäsongen, Marino är en riktig spetsspelare och jag har en känsla att Badro blir spelaren som får sitt genombrott i år. Jag saknar dock 3 killar från förra året som i år hade varit kanon Dario, Leandro och Namdi vi får hoppas att de ansluter under upphållet….

Baresso, Förra året spelade vi lite varianter på 4-4-2. I år har vi sett en del 4-3-3 är det spelsystemet vi kan förvänta oss i år?
-Det här med spelsystem och diskussionen om vilket spelsystem man spelar med skulle kunna bli en artikelserie för hela året. Systemet man anger sitt lag med måste definieras om man menar uppställning i offensiven eller i defensiven.

-Enligt vedertagen praxis ska spelsystemet ange hur man spelar då motståndaren har boll och då kan jag säga att det inte är många lag som spelar med tre stycken forwards. De flesta spelar med antingen en eller två forwards. I vårt fall har vi utgångspositioner i defensiven som mer kan liknas vid 4-5-1 medan vi i offensiven spelar 3-4-3. Men som sagt, några meter hit eller dit på någon spelare förändrar hela sifferkombinationen.

Baresso, Div 4 känns som det kan bli lika jämn och oviss. Hur ser du på serien och motståndet i år?
-Det finns många lag förutom nykomlingarna i serien som ser på årets serie som revanschens år. Jag tänker på lag som Segeltorp, Tyresö, Vändelsö och Newroz. Med det i åtanke så tror jag att serien blir tuffare och jämnare än på länge.

Chabo,Premiär borta mot Serbjia som tappat en hel del tunga namn, vad kommer vara Assyriska Utd segerrecept i den matchen?
-Vi har allt att vinna i en sån match. Serbjia vann 0-1 på försäsongen i en match som va i vår favör och vi måste se upp mot 2-3 av deras killar. Vi ska spela vårt spelsätt även och försöka hitta verktyg i vår verktygslåda som kan såra dem. Det ska bli riktigt kul att få spela den här seriepremiären och förhoppningsvis blir det en bra inramning hos dem.

Till sist vill vi på Redaktionen bara önska lycka till!

-Tusen tack!

Vi tackar Baresso & Chabo för pratstunden och önskar han ser nu fram emot seriepremiären mot Serbjia, nu kör vi!

2016-04-16 16:00 Srbija FF – Assyriska United IK

Mälarhöjdens IP