Dags för Derby Classico di Södertälje !

Äntligen är det dags för derbyt mellan Assyriska United och Telge FF som ”RossaBianco” hoppas kunna ta ännu en derbyskalp.

Det kittlar något så väl att man nästan vill vrida tillbaka tiden och utföra kampen på Majtorps ip grusplan som gamla goda dagar! då derbyt mellan oss och Telge FF va årets stora grej i Södertälje.

Telge FF startades samma årgång som oss i div 7 och man har följt varann genom åren i divisionerna och Telge har alltid varit en division högre sen vi  spelade  i samma div 6, men inför i år hadde de ramlat ur div 4 och nu kämpar telge ff med att rädda kontraktet och vi spelar om serieseger!

United kommer till detta derby med en förlösande seger signerat Albert Krasniqi i 6-1 segern mot Ericsberg IF. Detta kan man jämförra med att Telge FF  förlorade sin match 6-1 borta mot Valla. Så vem som är mest redo för det här derbyt är svårt att tyda då det simpelt nog ett derby där du kan ligga sist och ändå vinna med 3-0 !

United har rotation på vilka som startar i backlinjen då alla turas om att vara skadade eller avstängda, nu är Morris tillbaka från avstängning och i sin tur så är nu Dilmon avstängd och missar den här matchen.Christ Mourad missar derbyt också efter att han blev utvisad i matchen mot Tun. Till sist så är Isa Duman, Fadi Makdessi, Hani al Taro och Nordin fortfarande borta på grund av deras skador.

Det finns två spelare den här säsongen som har varit fantastiska och är anledningen till att United har släppt in så lite mål, den ena är målvakten Sebastian ”Il Carnal” som varit strålande på många sätt och vis. Sebbe har verkligen växt ett steg till och det har enkelt med att göra att han uttalad första målvakt till skillnad från början på förra säsongen då Tränaren lekte lite med målvaktsfrågan vilket gjorde att han inte spelade med samma självförtroende som han gör nu. Så nu är de Kansket dags för Carnalito att bli derbyhjälte.

Den andra är Ninos ”nisse” Baresso  som har varit rent ut sagt fantastisk i försvaret den här säsongen så att United. Detta gör ju att om han fortsätter så här så kommer han nog uppsnabbad av någon av toppklubbarna i Italien men tills dess så är han vår ledare i United försvaret och inte nog med att han är bra defensivt så har han förbättrat sitt snack på plan! .  Nisse gör sin bästa säsong i Assyriska, bättre med åren sa någon ! Nisse är som en Italiensk Vin från Sverige! Blir bara bättre med tiden…

Så vad har  Telge FF då att komma med ? jo de har en riktigt stark spelare i Mikael Linden som blir nyckelfiguren för de svartklädda. Han har haft problem med skador tidigare, vilken form han är i är ett frågetecken men bara för det så betyder det inte att han kan avgöra derbyt på egenhand, Linden levererar alltid! . Det jobbigaste med Telge FF även om Linden skulle ha en dålig dag så har dem rivjärnet Daher, Adryias Can och Manovic som kan vara matchvinnare.

Jag tror på 1-1 där en väl spelad Derby med hög intensitet väntas!

Telge FF Vs. Assyriska United

Tävling Div 5 Herrar Svart
Tid 2012-09-08 15:00
Spelplats Geneta Sportfält

 

/ Redaktionen