En ny säsong!

Årets försäsong har nog varit den i särklass konstigaste och mest utsatta sedan starten i Division 7. Antalet spelare har varierat,och kvalitén likaså. En ny tränare för i år med ett nytt spelsystem bidrar också till att vissa rutiner inte satt sig än samt en massa skador. Själva träningarna har varit svåra att planera då inte regelbunden närvaro varit en vanlighet. Träningsmatcherna har inte heller bidragit så mycket för att spela in en trupp eller ett spelsystem, ibland har vi varit för få eller för ojämna. Positionerna känns fortfarande lite osäkra och resultaten har varit negativa. 7 insläppta mål bara på dem 2 senaste matcherna. Tror nog vi har förlorat 90% av våra matcher.

Ändå kan man känna, om förra årets säsong började som en dans på rosor och slutade med en spik i pannan…Är detta ett omen på att det kommer gå bra i år????? Nordicbet har oss som favoriter, mycket tack vare att sportchefen dundrar sociala medier med våra nyförvärv som ibland inte ens dyker upp. Själv tror jag på en grupp som känner varandra och vill kämpa för varandra. Som spelare ska man också veta vad man kan tillföra och inte gå över sina egna gränser. Även i år kommer serien att vara jämn och det lag som har kortast formsvacka hamnar i toppen. Årets ledord måste vara ärlighet. Alla måste säga när dem blir trötta under en match, alla måste säga att dem inte känner sig 100% inför en match och alla måste säga när något inte känns bra. Gör man inte det får man ett ihåligt skrov till ett skepp som kommer sjunka. Vi är inte tankeläsare och orkar inte heller vänta tills någon håller in agget, sen spricker och smittar av sig på fler. SÄG rakt ut vad du känner…tidigt så att man kan förebygga problemen.

Vi har tappat en del spelare men även fått in nya…en ny tränare, en materialare för första gången och en ny spelidé. Erki sa ännu ett bra ord, lite avancerad svenska men ändå. ”Självinsikt” sa han på mötet, ta med er detta. Själv önskar jag att detta år blir det år då våra ungdomar tar det stora steget och utvecklar ett övergripande ansvar. Önskar även att dem skadade spelarna kommer tillbaka snabbt och börjar hitta formen. Styrelsen har gjort ett bra jobb med sponsorer, hämtat en ny tränare, fixat en materialare och även disskuterat ifall vi kan fylla Assyriskas U-21 med spelare. Har blivit erbjuden att följa och rapportera deras matcher. Får jag den tiden över lär jag även öppna dörrar för våra spelare.

Önskar oss lycka till i år och hoppas på en bra säsong med mycket skratt.

H/ M7