Gröndals Ik- Assyriska United 0-3

Denna vecka bjuder på två matcher, den första av dem betades av igår kl 20.00. För motståndet stod Gröndals IK som fick oss att tejpa våra strumpor med gul tejp och ha med oss våra röda tröjor från 1630-talet.
På tröjan har dem vitt, shortsen är blåa och strumporna är svarta?? Byt strumpor så slipper vi se ut som bellerinor nästa gång.

Truppen för dagen saknade några kuggar pga avstängningar och andra spelare pga skador. Att ladda inför en match när själva planen vi ska spela på är upptagen är oerhört jobbigt. Vi fick värma upp på en minicourt i skogen men domaren som genom hela matchen visade bra nivå gav oss lite extra tid så matchen började 20.10 istället för 20.00 som planerat.

Matchen börjar lite avaktande från båda sidorna, man känner lite på varandra. Lite halvchanser ges och tas. Men det är vi som börjar spela enklare och rakare vilket leder till 2-3 farliga lägen och 0-1 som Hanna fint placerar i bortre burgaveln.

Efter målet radar vi upp några fina kontringar som resulterar i halvfarliga lägen men inget mer. 0-2 kommer i den 38:e minuten där Murre jagar en back i Gröndal som tappar bollen, Marino snappar upp den påpassligt och levererar en fin passning till Ninos som kommer fri och denna gång gör han inget misstag, 9 målet är ett faktum. Skönt mål och en trygghet.

Efter vårt 0-2 mål tappar vi lite i tempo och positioner, vi lyckas inte bita oss fast på andra vågen eller bryta högt. Gröndal rullar fint och skapar några farliga lägen som inte resulterar. Mycket tack vare Charlie i mål och bra brytningar av backlinjen.

Vi går in i halvtidsvilan med en 0-2 ledning. I omklädningsrummet får forwards en ”utskällning”/ push att vara närmare varandra. Det tog man åt sig i alla fall anfallsmässigt. På inlägg skarvar Ninos fint till Murre som dyker upp som ”Gubben i lådan” och med vänster fot placerar in 0-3. Taget direkt ur highligts från VM i Brasilien. Mycket snyggt.

Efter det målet känns matchen punkterad och Gröndal besegrat. Ändå sliter dem in i det sista och gör det bra.
Vi gör några byten, Husse kommer in, Badro testar sitt lår men dem mest bejublade inhoppen står ”MAXIMUM” den store och ”ERKI” Klättermusen för. Som 2 klara blixtar från grekisk himmel berikade dem dagen med magiska minnen. Erki med den röda dräkten är en klassisk syn och Dani Maxi i sin retro stil alá 60-talet hade faktiskt fina avlsut och stod för bra prestationer. Härligt att se killar med den attityden. Gammal är äldst.

Båda lagen har chanser till ytterligare mål men slutresultatet skrivs till 0-3.

Allt i allo ett viktigt resultat och 3 sköna poäng mot ett bra motstånd på en svårspelad plan. Den känns utvecklingsstörd lång och bred med ett äckligt mikrofiber plastgräs som till och med fastnade i kalsongerna.

1. Bra lagmoral (kanske inte i början då folk inte verkar lyssna på tränarna) Skippa mundiarrén tack!

2. Vi höll nollan.

3. Spanien är utslaget, inte för att jag inte gillar dem men det räckte för i helvete. Vamos Chile los Hernandez hermanos och okej då du med Sebbe din feta jävel. (Gullig ändå)!!

Vi ses på Söndag då Vendelsö kommer på besök!
Tagga ,chilla, taa det lauuna !!!

H/ M7