Gunners- Assyriska United 6-1

Oj oj oj, vilken kalldusch! Bokstavligen, mörkt, kallt och regnigt. Det enda som kunde vara värt en sådan dag vore en vinst. Men det blev allt annat än vinst. Finns mycket man kan säga om matchen, laget, ledningen och motståndarna.

Vi börjar med motståndarna, Gunners gjorde sitt och slog långt mest hela matchen och gjorde mål på fasta. Tufft spel och en väl genomförd matchplan. Mycket fick dem även på köpet, ja mer eller mindre 4 mål, kanske fler om man ska vara tuff men vi nöjer oss där eftersom att slutet handlade mer om att försöka komma ikapp och bara 2 backar lämnades kvar.

Matchen i sig såg tuff ut men jag såg bara tuffa spelare i rosa kläder om det nu går. (Alltså Gunners). Dem var aggressivare och löpte mer. Vi kändes allt för långa i lagdelarna och själva startelvan blev en gambling som det sades innan. Dem gjorde 1-0 på en frisparksretur, själv tycker jag att det gick alldeles för lätt att komma igenom. Vi kvitterade på en nick av Ante, frisparken slagen av Alex. Efter det vet jag inte vad som hände. Vi spelade krångligt och tappade bollen som ledde till gula kort och hörnor som vi billigt släppte in, även dem på nick. Ska man vara hård tycker jag att vi inte hade några tendenser till anfall fram till matchminut 80. Ingen kombination alls någonstans.

Inget av korten gick hem på pokerbordet så att säga, dem synade oss helt. Jag tycker inte om att skylla på folk, jag vill bara vinna. Och en sak som jag fått lära mig genom åren är att man inte kan vinna utan glädje i truppen.
Jag räds inget, vi har vunnit mot bättre lag med sämre spelare tidigare.

Ingen i laget får godkänt, inte ens nära. Förlorar man med 6-1 och i detta fall mot det lag som ligger näst sist kan ingen säga emot. Hörde någon Gunners spelare yttra orden att ” NI TAR ÄNDÅ HEM SERIEN” när vi tackade varandra och domarna för matchen. Det fick mig att undra??!! Kan andra tro mer på oss än vi tror på oss själva? Eller tror vi att vi är så bra att vi inte behöver kämpa så att vi blir så dåliga???

Jag somnade till slut med den tanken i bakhuvudet och vaknade med ett svar. Mitt svar blev att det är en kombination av dålig inställning, för höga tankar och att vi inte har modet att säga, vi spelar i denna division och för att klara denna nivå måste man var på samma nivå. Nivå som löser nivån.

Det som händer efter matchen är inte heller så trevligt och lämnar en bittrare eftersmak. Vad har hänt efter uppehållet?? Vi ledde serien med plusmål och 5 poängs marginal och hade mer eller mindre noll problem med samtliga motståndare!! Förra året var det tvärtom, det började dåligt och slutade med att vi vann andra halvan av serien. Låt det inte bli tvärtom i år. Än är inget kört, men ska det vända måste vi alla dra vår tegelsten till muren.

Vi ses på onsdag, där kommer vi se vilka som verkligen vill detta och efter hoppas jag vi löser dem problemen vi skapat själva.

Observera att bilden kan tolkas på flera olika sätt! Hur ni tolkar den säger mycket om vem ni är!!

H/ M7