Marcus Törnstrand – ny spelare i Assyriska United

Idag gjorde Assyrisk United klart med ytterligare en meriterad spelare inför hösten.

Mittbacken Marcus Törnstrand, född 10 januari 1990 186 cm lång, skrev idag på kontraktet för säsongen ut. Marcus tränar med United redan nu under veckan och blir vår senaste tillskott från fotbollseliten.

Marcus Törnstrand kom till Hammarby från IF Brommapojkarna 2008. Han spelade till en början med Hammarby TFF men han fick snart kontrakt Hammarbys alag och spelade ordinarie i flera år. När Hammarby inte valde att förlänga Marcus kontrakt i vintern 2012 tog Marcus steget över till Dundee United i Skottlands Premier League. I mars i förra året gjorde Marcus debut med Dundee mot St Mirren.

24-åringen valde att återvända hem till Sverige för att under hösten 2013 skriva på ett års kontrakt med Östersund och nu valde Marcus att återvända hem till Stockholm pga familjen skäl.

Marcus har även representerat svenska landslaget vid ett flertal tillfällen. Sverige U17 – 19 matcher, Sverige U19 – 14 matcher, Sverige U21- 2 matcher.

Pier Rani Baresso
Sportchefen

 

– Marcus en makalös förstärkning inför hösten och Marcus kommer färsk in från superettan där han startat 5 matcher i år och kommer att lyfta oss flera nivåer. Han passar väldigt bra in i Uniteds profil, Han är ung och han vill verkligen ständigt utveckla sig själv samt sitt spel. Han är duktig i luften och bra med fötterna, Det ska bli roligt att få jobba med Marcus, jag vill tillägga ett stort tack till Eric Ashur Debasso och Andreas Lindgren som bidragit med denna värvning säger lyriske sportchefen Pier Rani Baresso.

 

 

Marcus Törnstrand

–   Det känns jättebra! Jag kommer till en klubb som passar mig perfekt i min situation och det är en klubb som vill spela boll och jag får hålla igång med duktiga killar. Jag hadde flera anbud från elit klubbar men jag kände att denna lösning är bäst då jag under hösten ska  prioritera min familj. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa Assyriska United och min vän Mr.Baresso för att vinna div4, hälsar Marcus.

 

Varmt Välkommen Mr. Törnstrand

Redaktionen