Ny i truppen

Vi välkommnar Andreas in i truppen.

Hur fick du kontakt med Assyriska United?
Det var de som tog kontakt med mig i slutet av förra säsongen, efter att de kört över oss (Brunnsäng) med 8 eller 9-1, så på den vägen är det.

Berätta lite om din fotbollskarriär?
Jag började spela fotboll i BK Lina när jag var 6 år tillsammans med de som var födda 88:a, då det inte fanns nåt 89 lag än. När det sen bildades ett 89 lag så fick vi ihop ett riktigt bra lag. Var egentligen bara Assyriska och Brunnsäng som kunde ge oss bra motstånd. Det fortsatte även senare när vi började spela ute i Södermanland.
Spelade där fram tills att jag var 13 år, då hela laget flyttade över till Enhörna IF.
Var väl där som det började bli lite mer seriöst, innan hade det bara mest varit på skoj. Vi hade Tommy Krantz som tränare. Han är i särklass den bäste tränare jag någonsin haft.
För egen del så var jag uttagen i Södertäljes zonlag, samt ett läger för Södermanlands distriktlag innan jag tappade suget för fotbollen och gjorde ett break på nästan 2 år.
Suget kom tillbaka och jag började om i Brunnsängs juniorer där vi spelade ett år, innan vi även där flyttade över hela laget till Syrianska FC. Spelade där ett år, och gjorde ytterligare ett break på ett år, för att sen återvända till Brunnsängs A-lag i division 7. Och där spelade jag i tre säsonger, och nu är jag här i United.

Vad fick dig att välja oss före andra klubbar?
Det var ett ganska enkelt beslut att ta. Assyriska visade att de verkligen ville ha mig till laget och la upp en plan på hur den kommande säsongen var planerad, vilket verkade och som jag tror är lovande. Så det var inte så mycket att snacka om. Sen finns det ju större möjligheter att kunna utvecklas och gå vidare i en förening som Assyriska också, vilket gjorde det mer intressant än någon annan klubb.

Något intressant hände när folk fick reda på att du skulle till United. Fansen, Styrelsen & United-spelarna satte press på sportchefen Rani Baresso offentligt och kravet var att ro övergången, som nu är hamn! Hur känns det?
Haha, att det var så pass visste jag inte. Nej, men det känns jättebra. Kände att det var dags att byta miljö och omgivning och när Assyriska hörde av sig så kändes det som ett perfekt tillfälle att göra det.
Alla har varit schyssta och trevliga, så man har verkligen känt sig som en i gänget direkt. Kände redan flera killar i laget, så det underlättade lite också.

Hur upplevde du övergången?
Det kändes ganska proffsigt måste jag säga, för att vara en övergång i division fem. Hade ett par telefonsamtal och ett möte med Rani Baresso där vi pratade och gick igenom det viktiga.
Allt gick väldigt smidigt till och jag kunde inte fått ett bättre mottagande av mina nya lagkamrater.

Du har har varit högst uppe på önskelista sedan sommaren 2011 och många anser redan att du kan bli klubbens nya kelgris. Känner du någon press på grund av det?
Press och press, känner inte att jag har mer press nu än tidigare. Men eftersom Assyriska länge velat att jag ska börja så innebär det ju så klart att jag måste ge nåt tillbaka, och det kommer jag.
Men det är inget som stör mig. Vill inte kalla mig för kelgris heller, jag är lika mycket värd som alla andra i truppen. En spelare gör inte allt. Vi är ett lag. Vi vinner tillsammans, och förlorar tillsammans.

Mål i din debut med ett imponerande spel! Kan du berätta hur du upplevde din första match i din nya klubb?
Det var riktigt kul att äntligen få spela första matchen och kul att få näta, trots att det bara var träningsmatch. Det är ju en bit kvar till formtoppen om man säger så. Men det kändes bra, vi rullade boll, rörde oss bra, spelade tight och stängde igen på mitten defensivt. Hela laget gjorde en riktigt bra insats.
Vi hade ju stor hjälp utav Albert som styrde och ställde på mitten också, det ska vi inte glömma. Skönt med seger även fast det inte ger några poäng på pappret.

Vad har du säga om United som klubb?

Jag har ju inte varit här mer än två månader ganska exakt, men jag upplever allt väldigt proffsigt. Johan och Rani Baresso tar hand som oss spelare på ett bra sätt och träningarna ser bara bättre och bättre ut.
Spelarna tar också hand om varandra, vilket är viktigt för att få ett lag att fungera.

Vad tycker du annars om att göra?

Jag tittar så klart väldigt mycket på fotboll på tv, har följt Manchester United sen jag var 9 år. Så det blir mycket skrikande framför tv’n på helgerna. Går mycket och tittar på hockey också, SSK, men det har ju inte gått så bra för de på senare tid.. Tillbringar så mycket tid som möjligt med min flickvän också, det är viktigt. Annars är det som vilken annan kille som helst. Fifa, hänga med kompisar, ute och svirar osv. Inget ovanligt.

Något du skulle vilja framföra till våra läsare?
Inget mer än att se till att komma och stötta fram oss till serieseger i division 5!

Snabbfakta om Andreas Ngoma

Född & uppväxt: Södertälje

Smeknamn: Ante
Moderklubb: BK Lina
Längd: 180-183cm
vikt: 70kg
Position: Centralmittfältare
Styrkor: Snabbhet, speluppfattning, målfarlig
Språk: Svenska och engelska
Favoritspelare: Paul Scholes och Phil Jones
Favoritlag: Manchester United
Mål för 2012: Seriesegrare!