Rönninge Salem vs Assyriska United 1-2

Efter en fin träningsvecka kändes stämmningen ganksa bra trots att vi saknade 2 viktiga spelare på grund av avstängning. Vädret var perfekt och man kan känna att sommaren står och knackar på dörren.
Matchen spelades på Berga Ip i Rönninge, så bortaplan blev närmare än hemmaplan den här gången. En kompakt fin men hård plan. Publiken hade hittat hit i massvis. Det var ca 120 personer vilket gav extra krydda till föreställningen.

Matchgenomgången var detaljerad och intensiv. När domaren blåser igång matchen känns det i luften att den här matchen har en krigarkaraktär över sig. Trots att vi besitter mycket mer kvalite rent fotbollsmässigt får vi aldrig glömma att kriga. Denna match visade vi att vi kan kriga och vända underläge. Redan efter 5 minuter hittade Murre en boll till Ante som kom i fart petade bollen förbi målvakten men fälldes vårdslöst. Alla trodde på solklart rött kort, men domaren nöjde sig med ett gult.

Rönninge kom några gånger på farliga raka kontringar som skapade lite oreda i vårt försvar. Det var även så dem fick sitt turliga 1-0 mål. Efter en boll mot vår högra sida får deras spelare turligt med sig bollen efter grovt flipperspel, slår ett dåligt inlägg som på nått sätt varken uppfattas av Charlie eller någon annan i bakre leden, nick bakåt och öppet mål kvarstod. Konstigt mål igen, 3:e för året där bollen fastnar i luften.

Dessförinnan hade Ninos delikat passat fram Ante som missade helt fri mot målvakten. Även Badro missade ett ännu mer fritt läge, även denna gång stod Ninos för passningen med klacken.
Innan första halvlek tog slut hann vi att bränna några fina lägen och situationer till. Tunga steg mot halvtidsvilan. Vi och även tränarna trodde dock på en vändning..!

Om första halvlek bjöd på många måltillfällen så var andra halvan helt tvärtom.

Jag kan sammanfatta den ganska kort, mycket kamp, lagmoral och Ninos Chabo.
1-1 glidtacklade han in efter att hemmamålvakten missat i höjdspelet och 1-2 kom på en underbar slagen frispark i bortre hörnet. I den 87:e minuten….!!!!!!!glädjen var enorm.!!!!

1. Ninos Chabos frispark…klockren, klinisk, kunglig.
2. Lagkämparinsatsen, alla ska ha en eloge…vi kämpade för varandra.
3. Vår borta publik

1-2

mål : chabo , chabo

ishtars: *** chabo ** Ngoma * chabo

H/ M7