Vendelsö- Assyriska United 2-2

När jag är borta verkar ingen skriva matchreferat. Nykommen från en kulturell upplevelse och en inblick i världens mest berömda ”läger” Auschwitz utanför Krakow var det första jag gjorde att ringa och fråga efter resultatet mot Hägersten.

Om resan var en 10:a sänktes betyget till en 8:a efter det samtalet. Jag fick reda på att vi förlorade och missade straff i 89 minuten. Inte ens Speielberg kunde regissera det bättre. Eftersom jag själv inte var på plats ( Tur det Sanel) får jag gå på lite info från åskadare och spelare. Som jag uppfattar det var matchen mycket jämn trots att vi hade fler lägen. Deras 2:a mål var en drömmträff i krysset och vi missade straff i slutskedet. Plus från matchen var Milad och någon till. Marino stod för målet.

Nu till veckans drabbning, en till så kallad seriefinal. För motståndet stod sköna Vendelsö. En fin inramning mitt i bostadsområdet och solen sken igen. Själv önskar jag att det bara var Vendelsö som stod för motståndet, för huvuddomaren för dagen var under all kritik. Går man in på svenskfotboll.se kan man se att inte en enda varning tilldelades hemmalaget och mer där till så dömdes mycket konstiga situationer emot oss. Själva starten på matchen var under all kritik, vi måste sluta slösa dem första 45 minuterna på att värma upp och fixa det mentala. Grabbar, 1 plan, 1 motståndarlag, kämpa från start är allt som behövs. Vi måste börja agera att en förlust verkligen inte är kul.

Vendelsö får 1-0 till skänks i en misstänkt offsideposition, lite slarv och ledningen var ett faktum. Bara 10 minuter efter kom så även 2-0 även den på på slarv. Men själva avslutningen var det inga fel på, distinkt bakom Daniel i mål.

Vi verkade trubbiga och hittade kanppt fram till något, allt gick antingen bakåt eller sidleds. Min personliga åsikt om att vara tillbakadragen passar inte oss. Vi är offensiva och gillar cowboystilen där chanser avlöser varandra. Nog sagt…vi kommer säkert prata om matchen idag.

2:a halvlek börjar precis som första slutade då vi mer och mer tar över matchbilden. Nu är vi starkare, snabbare, enklare, smartare helt enkelt flera steg bättre…..hur ??? det är ju samma match?? bara några minuter äldre.

Vi pressar sönder Vendelsö och skapar flera farliga lägen. Reduceringen kommer ganska logiskt då Alex Berg mycket snyggt snappar upp en boll, lyfter den över en back och snyggt vallar/skottar in den i nättaket/krysset. Vi fortsätter att pressa och Vendelsö känns slagna trots deras ledning. Murre spelar fram Ninos med en delikat passning, helt fri får han en halvträff och målvakten kan rädda till hörna som leder till ett inkast som leder till 2-2. Jakob kastar en av sina patenterade kast som Murre på volley snyggt skjuter in bollen i krysset. Vild glädje och nu väntade vi bara på 3:an. Då bestämmde sig dommaren för att ta över showen. Cris som bryter en felpassning och ska börja springa sig helt fri fälls men domaren väljer att inte ge något för situationen. Jag menar alla kunde se det, istället får Cris sitt andra gula för snack och rött kort. Bara minuter efter får vi 2:a röda också väldigt billigt. Alla undrade, HUR OCH FÖR VAD??

2 man mindre var vi ändå farliga och hade bud på 3:an och med lite mer flyt hade vi fått in bollen. Vendelsö försökte också och skapade några lägen. Precis när 1 minut återståd får hemmalaget inkast. Bollen studsar i straffområdet och deras forward slår in den med handen…jag menar till och med dem döda kunde skratta eftersom det var så synligt. Maradona täckte i alla fall bollbanan. ÄNDÅ,,,,!!!! ÄNDÅ !!! valde dommaren att blåsa för mål,,,vi kunde inte tro det,publiken kunde inte tro det,, inte ens Vendelsö kunde tro det!!! Tur nog var linjedomaren vaken (ärlig) och viftade vilt för att signalera till huvuddommaren att något var jävligt fel. Även handskytten erkännde..målet dömdes bort och slutresultatet skrevs till 2-2. Det jag tar med mig är att bara en sån sak att handskytten int ens blev varnad för tilltaget tåls att diskuteras. Man kunde solklart se att varje 50/50 sitaution dömdes emot oss. Och om en lagledare gnäller och skriker kan man inte säga stick härifrån…man ber om att han lämnar. Det är inget personligt och det är väl därför regler, fairplay och nej till rasism finns??? Vad är annars meningen med Uefas/ Fifas och världens krig mot det som är fel?

Vi tackar Moses och hans grabbar…och välkommnar dem när serien vänder. Vi hoppas på en lika rolig match även då.

1. Stark moral och vilja
2. Snygga mål

Vik Vs. Assyriska Utd 2-2

Mål : Alex Berg, Mrad Barsome ( Yakob Derghazaryan )

Ishtars : *** Mrad Barsome ** Milad Khano * Mrad Barsome

 

Assyriska Utd vs. Hägersten 1-2

Mål: Marino Malaki (Ninos Chabo)

Ishtars: *** Milan Raktelic ** Milad Kahno * Ninmar Baresso

Mvh/ M7