Yakob & Badro Hjältar i Premiären! 2-0 vinst

 

Defensiv prägel på första halvlek
Matchen inleddes passivt från både United och Sköndal, där vi spelade med en låg backlinjen, små ytor och längre spel. Dessutom störde motvindarna och hård gräsmatta United märkbart, då första halvlek präglades av felpassningar och bolltapp. Den första riktiga målchansen skulle United få då en framrusande Murre fick dålig volly träff som ur en snäv vinkel, missade det öpnna målet,men en fin räddning deras målvakt avvärjde avslutet. Halvvägs in i första halvlek skulle Sköndal få en xtrem billig friskspark som de drog i ribban med hjälp av medvinden. I första halvlekens slutskede skulle även Sköndal få ett fri läge från vänster kanten men Sebbe gör en kanon rädning och räddar oss kvar i matchen. Få målchanser för både United och Sköndal och inget lag hade skapat något riktigt vasst framåt.

Sköndal hadde farligaste läget första halvlek men United hade nog fler halvchanser.

Backlinjen ledd av Milan Ratkelic med Hedro som mittback , Rani som höger och Yakob till vänster skötte sig riktig bra och hadde bra brytningar och va aggresiva i sina press.

I halvtid gjorde tränarna två byte som blev succé,

in kom Alex Berg som med sin känsliga vänster blev tillgång på fasta situationer och Badro kom in på Högern och punkterade matchen med sitt 2-0.

United avgjorde i andra
Andra halvlek fick en annan inledning än den första då både Sköndal och United fått tydliga instruktioner i halvtid om att trycka på högre upp, eftersom att båda lagen var betydligt mera skottvilliga och sökte avslut. Den första heta chansen skulle United få i den 50:e minuten då Badro sköt tätt över i bra läge i boxen med gott om tid,  Några minuter senare skulle det förlösande ledningsmålet komma på en fast situation lång ute till höger drog Alex Berg ett långt fint inlägg där Ngoma skarvar ner bollen till Hedro som dra in ett hårt inspel som touchar Sköndal spelare och studsar ut till en fristående Yakob som dra till på halvvolly rakt in mål , 1-0.

United spelade med ett stort lugn och kontrollerade matchbilden och Sköndal forcering uteblev. Istället skulle Badro spela en avgörande roll och få ett fint läge i den 87:e minuten efter att Badro bröt ett uppspel där bollen hamnade hos Chabo som med en läcker passning tillbaka till Badro blev frispelad förvaltade läget på bästa sätt med en kylig placering vid vänstra stolpe.

Stabil och rättvis seger utan imponera.
Reflektioner från matchen

  • Marino är bäst på plan idag. Högsta klass på i stort sett alla hans aktioner. Mottagningar, passningar och löpningar håller konstant toppklass, oroade sköndal ständigt körde på tills han krampade.
  • Ninos Chabos återkomst, 0 mål, 0 avslut men klev fram i matchens sista minut med en underbar assist.
  • Sebastians första nolla för i år, spelade stabilt matchen igenom och hade en mästerlig räddning i första halvlek.
  • På förhand spekulerades det i att det nya United är mer spelande United än tidigare men för en gångs skull vi parkerar vi den berömda försvarbussen och stängde ytor, defensivt felfri insats då samtliga försvarare gjorde en bra match.
  • Mrad Barsome gör sin 10:de säsong i klubben 32 år gammal har en bättre fysiskform idag än det han haft senaste 7 säsonger , blir en viktig pjäs i årets United??? det får säsongen avgöra om han håller sig skadefri…
  • Vi har att jobba på det offensiva spelet!
  • Bra taktiska byte av tränarna även om publiken höjde på ögonbrynen i halvtid! bytena gav resultat då samtliga va inblandade i målen.

Mål: yakob, Badro (chabo)

Ishtars : ***Marino Malaki ** Milan Ratkelic * Sebastian Kröger

Redaktionen