Antiklimax i derbyt Telge- AU 3-1

Kort och gott är fotboll en väldigt orättvis sport men oftast logisk. Den som gör mål på sina chanseroch är mest motiverad vinner oftast. Man har hört klychorna förr, den som sätter sina chanser vinner matchen, motivation slår klass osv.

Så även denna gång visade sig fotbollen från sin logiska sida. Matchen i sig var ganska ensidig då Assyriska spelade på en planhalva speciellt under 2:a halvlek. Telge FF fick tidigt en man utvisad ( legenden Zoran Manovic) då han gjorde/sade något till linjedomaren. Hur som helst så kändes formen bra inför matchen men oroande att vi bara var 7 man på träningen innan match. Vart var alihop?

En snabbanalys ger mig svaren att Dilmon trots att han är 1000 år gammal saknades i försvaret denna afton. Deffensiven agerade virrigt vid alla 3 mål som Telge FF gjorde. 4 chanser och 3 mål är en jävligt bra utdelning minst sagt. Vi pressade som sagt stora delar av matchen men fick inte in bollen. Analysen gav även ett annat svar, för många körde enmansshower som väldigt sällan ledde till något av värde. Enda undantaget var Murres reducering som kandiderar till årets mål. Tar emot bollen vrider och vänder inne i straffområdets yttre gräns lägger upp den på vänstern, knorrar sen bollen rakt upp i krysset. Många om inte dem flesta spelarna kom inte upp till sin normala standard. 1:a halvlek är inte en halvlek som går till historieböckerna precis. Många måste nu skärpa sig, det är ju trots allt bara 3 matcher kvar och som vi spelat förtjänar vi att gå upp. Nu måste vi bara uppträda som vinnare och kämpa för varandra sista biten.

Ni hinner festa, röka vattenpipa och vara uppe sent på spelklubbarna, håll ut 3 veckor till….det kan till och med smaka bättre när ni åstadkommit något positivt, att avancera till 4:an.

Nästa match står Hargs för motståndet, så tagga och träna bra under veckan.

Kanoner

1. Murres fina mål

2. Chabos fula mål men i en vinst, Bettan har 1 match kvar att vinna och dem blir klara för 3:an.

3. Ceyhun Aris tilbax i AFF

 

Kalkoner

1. Träningsnärvaron, många som knappt har ett liv missar träningar för ofta.

2. Våra matchtröjor luktar 1800-talet, fixa dem röda så har vi vunnit halva matchen i förväg.