Årets sista seriematch!

Årets äventyr avslutades mot Serbia som vid vinst skulle ta direktplatsen till 3:an. Till samma gäng hörde Rapa Nui och Segeltorp men då beroende av andra resultat.

Storpublik på plats, även från vår sida.. skönt trots att kontraktet varit klart sedan vinsten mot Newroz. Vi ställde upp med ett helt okej lag trots många bortfall och skador. Assyriska har defenitivt varit seriens bästa lag under hösten, vi kanske borde ha tagit steget till 3:an i år men med facit i hand så är det bra att ha lite mer kött på benen i en ny serie.

Själva matchen spelades som sagt inför en storpublik och det var verkligen kul att se. Redan vid avspark känndes det som om Serbia glömt hur man spelar fotboll. Till skillnad från första matchen såg det ut som dag och natt. Mycket felpass och klagande på allt som rörde sig, även varandra. Själva spelade vi utan press och lirade boll fint, men undantaget vissa soloraider som aldrig ledde någonvart. Det svåra med fotboll är att spela enkelt, en klyscha men även en sanning. Assyriska tog ledningen ganska välförtjänt med 0-1 där Murre på volley lobbade in bollen bakom en chanslös Serbia målis. Teknisk briljans i sin bästa stund.

Här trodde vi att Serbia skulle pressa på men så blev inte fallet, kanske den psykologiska delen skördade några offer. Lite turligt fick ändå Serbia in en tveksam kvittering där en misstänkt armbåge fällde Moris för att i sin tur ge fri lejd till en studsande boll som letade sig in bakom Danne.

2:a halvlek inleddes med några byten från vår sida, alla måste ju få spela. Serbia fick en fin 10 minuters period där dem var det bättre laget och rättvist då tog ledningen. Men sedan vände vi på steken igen och tog över helt, vi känndes alltid farliga. 2-2 och 2-3 kom inom loppet av 15 minuter. Resten av matchen stod och vägde utan att Serbia visade något spel som markerade en vändning eller över huvudtaget en press.

Matchminut 90 får Dille bollen på benskyddet från en helt ofarlig position och bollen seglar oturligt nog in i mål. Matchminut 93 i en tilltrasslad situation får en Serbia spelare foten på bollen och 4-3 var ett faktum.

Matchminut 93 och 45 sekunder, matchen slut och glädjescener. Serbia fixade alltså seriesegern på matchens sista spark…på andra sidan ledde Rapa Nui och Segeltorp, hade 3-3 stått sig så skulle Segeltorp vinna årets upplaga.

Fotboll är en grym sport, sjukt!!

 

Vi gjorde vårt bästa för att respektera dem andra lagen i serien!!

Grattis Serbia till seriesegern, grattis även Segeltorp till kvalplatsen. Hoppas ni tar klivet ni med.

Tack alla spelare, ledare och Zelgefans!!!!

Mvh/M7