Assyriska- Newroz 4-2

Årets sista ”hemmamatch” slutade med en komfortabel seger till slut. För motståndet stod Newroz med sina gröna bortadräkter.

I början kunde jag knappt urskilja dräkten från konsgräset. Kanske därför fick dem ett friläge redan första minuten på nått konstigt sätt, men vår panther i mål stod för en räddning i Buffonklass. En chilenare i action när det är som bäst. En annan landsman jag vill framhäva är Mr Musse, snubben ser ut som en avdankad plattan alkis men herregud vilken arbetsmoral och kämparglöd. Han kan gå igenom väggar. En mycket välkommen pjäs in i laget, sånna karaktärer är svåra att hitta.

Själva matchen känndes kontrollerad från första minut trots att Newroz stack upp med farliga anfall då och då. Dock skulle vår tidiga 1-0 ledning spela en avgörande roll rent mentalt. Efter målet var vi flera klasser bättre och kunde punktera tidigare. Rent logiskt kom 2-0 innan paus och där känndes det som om allt var klart, för hade halvleken varit lite längre skulle några bollar till trilla in.

2:a halvlek började som den första slutade, full koll och ett fint anfall som Elvis avslutade med en lobb värd en plats i Vm Brazil. Innan Newroz kunde få in en boll till 3-1 med ett kanonskott kunde Elvis gjort ett hatrick men missade friläge. Även Dille missade två fina lägen. Spiken i kistan kom då Shox the man rullade upp hela Newroz 3 ggr och promenerade in med bollen i mål. Årets mål värd en plats inte bara i Vm Brazil utan på fotbollskanalen. Newroz fick in en tveksam boll på slutet men vad gjorde det när det återstod nån minut kvar av matchen.

Värt att notera: Zelgefans inledde med bomber och tifo som fick matchen till en annan nivå. Tack för stödet grabbar, ni va den 12:e spelaren helt klart!!!

Vill även framhäva en laganda som saknades i början av säsongen från tränare till bänken. Tittar man på andra halvan av säsongen är vi topp 2 vilket speglar säsongen mycket rättvisare. Matcherna vi förlorade i början kan man analysera osv men vi låter det vara och siktar framåt.

Hela laget gjorde en bra insats denna match men jag väljer ändå 4 spelare som MVP!

Elvis, Shox, Sebbe och Musse.

Assyriska- Newroz 4-2

Mål: Elvis ( Assist: Milad), Nahir (Assist: Shox), Elvis, Shox ( Assist: ?)

 

Vi ses på tisdag!!

Mvh/ M7