Assyriska United- Newroz 3-1

Assyriska United- Newroz  3-1

Mål: Andreas Ngoma (Ninos Chabo), Andreas Ngoma (Ninos Chabo), Ninos Chabo

Publik: 43

Ishtars : *** Andreas Ngoma ** Christ Morad * Dilmon Asmar

 

Säsongens 5:e match hade lite av en derbykänsla över sig sett till tidigare möten. Gudarna hade bestämt sig för att inte låna ut solen, vädret var grått och disigt, helt perfekta förutsättningar för en fotbollsmatch.

Träningsveckan hade näst intill varit perfekt med mycket närvaro och bra tempo stundtals.Bland annat är det en fröjd att skåda Fadi Amir Alonsos högerfot. Matchen började lite senare än planerad starttid då en av linjemännen på nått sätt inte tagit sig dit i tid. Väl framme hade han svårt att hitta sin flagga, men till slut gick det bra. En skön kille trots att han missade en solklar straff då han stod närmast situationen när Gabriel varli blev nersparkad. Hela Botkyrka kunde höra dåndet från benskydden.

Matchen började dock lite trevande från vår sida, första 10 var vi efter i dem flesta närkamperna och andrabollarna. När vi till slut fick upp tempot ägde vi matchen rakt igenom.

Vi skapade flera farliga lägen, 1-0 kom då Milad med sin patenterade kantlöpning dribblade sig fram till ett läge som han förvaltade genom att passa snett bakåt, Ninos mötte med foten men fick en felträff som letade sig fram till Ante som fick öppen bur att bara placera dit bollen. Där stärktes också teorin om att strumprulare alltid ställer till det.

2-0 kom ungefär när det var 15 minuter kvar av första halvlek. Ninos gick upp i en duell och nickade ner bollen till Ante som satte sitt andra för dagen med en halvvolley på marken. Målvakten kunde inte göra ett du dugg.

Halvtidsvilan kom lägligt för Newroz som inte hade myckekt att sätta emot, därför gick snacket att 2:a halvlek måste vi hålla tätt från början och jobba hårdare för att bevaka ledningen. Sagt och gjort med ett litet plus på att vi tog över mer eller mindre helt och hållet.

Istället för Newroz så skapade vi lägena, Ninos träffade ribban, satte 3-0 från en liknande situation och hann med att träffa ribban igen på en fint slagen frispark. Kokt korv är numera en tradition.

Efter 3-0 känndes det som att matchen var avgjord, vi kunde gjort fler och borde göra fler. Marino på passa av Ninos brännde ett friläge, Badro ( Lissna mig) på pass av Murre brännde öppet läge osv.

Newroz fick dock sin reducering på ett inspel som vi borde avstyra. Brist på koncentration och höga utgångspositioner tycker jag var anledningen. I helhet kändes vi bättre och starkare.
När slutsignalen gick var vi 3 poäng rikare och några miner gladare.

1. Lite väl onödiga kort trots att matchen inte var ful, domaren drog upp korten snabbare än Lucky Luke.
2. Ensam serieledning, krävs hårt jobb för att behålla den.
3. Superettan måste vara världens sämsta serie!!!

H/ M7BnSEGnECYAASBnx BnR_iOIIYAA8gqZ BnSCP-7IAAAZXTF BnSXTsYIgAANGu3