Assyriska Utd Vs Mälarhöjden 4-2

United fick en drömstart i upptakten av andra halvan på säsongen då man besegrade Mälathöjden relativt bekvämt med 4-2 hemma på Brunna Ip. Matchhjälte blev debuterande Gabriel Rhawi med 4-2 målet som på egen hand dödade matchen och spänningen uteblev.

Inför matchen fanns som nämnt flera frågetecken angående vem som skulle starta och i vilken formation då. Tränar teamet satsade på 4-4-1-1 med följande startelva: Aday – Awrohum, Conateh, Tebibel, Ratkelic– Obi, Padua, Sampson, Baresso – Chabo, Khano. Alltså säsongdebut för 4 spelare Awrohum,Tebiel,Rhawi och Leandro, på bänken fanns Benji, Palle, Rhawi, Esso, Leandro.

Drömstarten var mer eller mindre ett faktum redan efter 3 minuter kom vi runt med ett drömanfall som Johannes Khano hittade fristående Obi med ett perfekt inlägg och kunde på volly bresidan in 1-0.

Ledningen behölls i ytterligare en 15min innan Mälarhöjden stack upp på en kontring och kvitterade. Men Lamin Conateh svarade genom att bomba in 2-1 upp i nättaket frispelad av Ninmar Baresso.

I halvtid gick vi in med en bekvämlig 2-1 seger…

2:a halvlek spelade Mälarhöjden upp sig och satte en högre press och då de hade som mest grepp om matchen så kontrade vi med en lång boll på Rhawi som skarvade bollen till ett friläge som Khano i en duell med målvakten missade och bollen studsade ut i retur till Benji som på den mest eleganta sätt både skottfinter sin försvarare och rundar målvakten och rullar in 3-1.

Mälarhöjden reducerade 78 minuten på året absolut sämsta domslut i Svenskfotboll, Nabil Tebibel som för dagen gjorde fantastisk debut blev berövad av domaren som blåste en straff och visade ut Nabil, en glidtacklig som träffade 100% rent på bollen skulle hyllas som en fantastik brytning på Tv men domaren missbedömde situationen .

Aday Sleyman räddade straffen men kunde dock inte stå emot returen, 3-2 va ett faktum och lite nervigt blev det.

Gabriel Rhawi  tog saken i egna händer när han på ngt sätt får en friskpark emot trots att 3 motståndare tacklade på honom samtidigt men av ren ilska pga domslutet bestämde han sig att ge igen genom ren styrka och snabbhet bara sno bollen av deras mittback och rulla in 4-2-målet och säkra segern.

Assyriska utd vs Mälarhöjden (2-1) 4-2

mål:Obi,Lamin,Beji,Rhawi

ass: Johannes, Ninmar

Ishtars: ***Lamin **Johannes *Ratkelic

xtra * Gabriel Rhawi

I