AU- IK Tun 1-4

Jag tippade 4-1 men det blev tvärtom, allt såg på förhand upplagt för vinst. Hemmaplan, sen matchtid och konstgräs men icke sa nicke. Det är första hemmaförlusten någonsin mot IK Tun och sättet vi förlorade på var inte fint alls. Något mål för mycket men spelmässigt såg det krampaktigt ut ganska ofta. Ingen vilja, ingen glöd och ingen inställning överhuvudtaget.

Jag ska ge all cred till Tun som kämpade på som om det vore på liv och död och vann därför ganska rättvist till slut.

Vi inledde ganska okej dock med mycket boll och tog rättvist ledningen med 1-0 som kvitterades ganska turligt till 1-1 och därefter slutade vi spela. Hur och varför det hände är mina 2 frågor?? Jag har aldrig sett en upplaga av Assyriska United någonsin vara så prestigelösa och uddlösa samt sakna viljan att vinna.

Vi har genom tiderna ställt upp med sämre lag och vunnit mot bättre motstånd men denna dag går till historien som en av dem mörkaste dagarna i klubbens historia. Jag kännde verkligen för att ställa skorna på hyllan för gott, för om vi inte lyckas med en sånn trupp och på hemmaplan då vette fan….!!

Alla i laget gjorde en slät insats inställningsmässigt och mentalt håller inte mer än hälften i en grundskoleklass någonstans i en förort. Det känndes verkligen i hela hjärtat att förlora. Många klagar på varandra men gör det inte bättre själva. Man kan ha rätt ibland och fel iland men det som kvarstår är ändå slutresultatet. Det känns nästan som om vi bara kommer för att spela och glömmer det innan och efter matchen. Hela veckans träningar och vid en vinst sitta på en restaurang och käka en god matbit medan vi diskuterar missade chanser och dribblingar. För i helvete, det borde räcka med att höra motståndarlaget efter matchen skrika  JAAA bra grabbar , fan vad skönt i omklädningsrummet bredvid.

Jag skrev innan att denna match avgör vart vi hamnar i tabellen, jag hoppas jag gissat fel….verkligen!!! För har vi spelare som är på sin topp åldermässigt och fysiskt måste jag bara ha fel….gör så att jag har fel!!!! Det är ett krav!!!!!!!!!!

Vi släpper in billiga mål och ingen ger 100% i närkamperna, hur ska man då vinna??? På träningarna smäller det men på matcherna dansar vi hopprep som skolflickor på rast.

Skärpning, en jävligt grov skärpning annars kan vi glömma att gå upp ….va fan spelar vi så åker vi till och med ner även om vi skulle signera Messi och Iniesta. Dem skulle bli dåliga och må dåligt över att spela med oss!!!  Glöm aldrig att inställning och kämparglöd slår talang i 9 av 10 ggr. Fråga Chelsea, Mjällby, Grekland i EM och många andra.

Inga kanoner, inte en Lances skott får en lista men däremot kalkoner finns det gott om. Alla från startelvan till ledningen kan ta på sig fjäderdräkten och skutta omkring…….!

Mvh Murre