Den tjusiga sidan av fotboll!! AU- OIK 1-1

Igår Söndag den 6:e Maj 2012 var det dags för AU att spela årets första hemmamatch. Som så många gånger förr skapades det en hel del chanser utan att få ut den tilltänka utdelningen.Det är just ovissheten som är tjusningen med fotboll. Solen sken och matchtiden var näst intill perfekt för alla med bakfylla, sånna som är trögstartade och dem som jobbar sent.

Hemmamatcherna är alltid en fröjd spelmässigt och oftast resultatmässigt också ,men då och då tappar man onödiga poäng. Det brukar man oftast göra när man inte gör mål och uttnytjar sin chanser. Men faktiskt så känndes det ändå bra för mig personligen att vi körde på ialla 90 minuter. Om vi kan smitta av oss den här känslan att man gör sitt bästa även om ibland allt inte går vägen då tror jag på en fin säsong. Nästa punkt jag vill ta upp  innan jag berättar om matchen är att uppslutningen kring matcherna borde vara lika hög för bortamatcherna också. Jag vet att många jobbar osv men planerar man i god tid ska man ta fan i mig lösa knutarna.

Nu till själva matchen, solen sken som sagt och vi hade storpublik på ca 70 personer, intresset var stort för årets första hemmamatch. Vi inledde med mycket fint spel under dem första 15 där bollen fick göra jobbet. Vi dominerade bollinnehavet mest hela matchen men OIK var inte ofarliga med sina höjdbollar och fasta situationer. Det känndes nästan som varje höjdboll skulle bli mål ett tag. Någonstans i den 20 minuten rinner kobran Ante igenom och lobbar in 1-0 mycket rättvist. Därefter tappar vi spelet lite grann och en av dem där höjdbollarna ställer till det när Mange ska upp och boxa men komer fel, bollen studsar på 40 personer innan den hamnar hos en OIK spelare som bara har foten att sätta till, kvitteringen var ett faktum. Lite snöpligt och oturligt. Resten av matchen var det nästan spel mot ett mål och halva. Helchanser varvades med halvschanser ända in till slutet. Bollen vägrade gå in trots många fina lägen.

OIK kämpade på bra och tröttnade lite mot slutet, hade matchen pågått en kvart till hade vi nog satt 2-1, det är jag säker på men all heder åt OIK som verkade vara nöjda med 1 poäng. Alltid lika kul att möta er.

Ska man framhäva några spelare lite extra så väljer jag : Christ Mourad som gjorde en fin match i mitten, Dilmon agerade stabilt och säkert samt Fadi Makdessis inhopp.

Kanon:  1. Alla i laget gjorde en bra insats.

                  2. Murre gjorde sin första match på 2 månader efter skadan.

                  3. Vädret och publiken

Kalkon: 1. Inefektiviteten

På återseende och hörande ”Murre”.

 

Mål : Andreas Ngoma

Ass: Zozo

One comment

Comments are closed.