Första Segern Bärgad!

Förväntingarna var höga hos hemmasupportrarna inför årets andra match på hemmaplan och inte skulle de bli besvikna. Första 30 minuterna var riktigt bra och hemmaspelarna var överallt som inte vek en tum i närkamperna och spelade väldigt passningskickligt och tekninskt. Med det spelet kommer man att gå hem hos de mer mentala supportrarna i fortsättningen.

I den sista minuten av första kom det logiska 1-0 målet. Högerbacken Isa duman fyller på fint i ett anfall och hittar Ngoma i djupen som kommer runt 2 störtande försvarare  och hittar Ninmar Baresso iboxen som från nära håll kan placera in historiska första div4 målet i united och ett öronbedövande jubel infinner sig Brunna Ip. Första halvlek går klart till Assyriska Uniteds fördel även om spelet jämnas ut sista femton. 1-0 känns lite i underkant.

Andra halvlek når inte upp till första halvleks nivå även om hemmalaget hela tiden känns farligare. Precis som förra året missar vi lite för mycket och det håller på att straffa sig då Farsta gräver fram en riktigt het chans i slutminuterna men det hela reder ut sig. I matchens sista minut hittar Milan ett långt uppspel och friställer Albert Krasniqi från halvplan som löper ner enda till målvakten  en mot en och när man nästan trodde att friläget skulle rinna ut så dra Albert cool som han är en skottfint med vänster och går till höger och bombar in 2-0 i öppen bur! Ni undrar säker varför ett friläge skulle vara märkfärdigt, jo för på Alberts fint hamnda målvakten ute på parkering platserna…. skottfinten va av den högre skolan och va helt genialt reggiserad, Seger och tre poäng… Extra kul med noll insläppta då vi förra året släppte in alltför många mål som troligen ledde till missad kvalplats.

Topp tre: Svårt då många uppträdde stabilt. Vi väljer ändå att lyfta fram Ante Ngoma, Hani al Taro och Sebastian Kröger.

Noterat:
1) Lag seger ingjuter moral och ska bli extra kul att träna nästa vecka.
2) Bra kvalitet första halvtimmen, Nino,Albert, Elvis,Alex, Ante visade fint passningsmönster och rörelse.
3) Adils skada kommer högst olägligt, nu har vi endast en forward frisk i truppen.
4) Seger trots Kungen Murres frånvaro.

 

Resultat: 2-0

Mål: Ninmar Baresso, Albert Krasniqi

Ass: Andreas Ngoma, Milan Ratkelic

Publik: 73