Gibrilla Kargbo Spelklar !

Vi kan efter en veckas tid av förhandlingar, presenteras nu Gibrilla Kargbo som senaste nyförvärv!

Bakom Kulisserna har det pågått en tidskamp om att få Gibbo spelklar men nu är transfern i hamn och vi varmt välkomnar Gibbo till Assyriska United.

Sportchefen ”   – Gibrilla Kargbo, 26, från Sierra Lenone, bland annat spelat i Ludvika, E-tuna city, Palleninos, Ernhörna och ett amatörlag i London. En defensiv mittfältare som har gjort ett gott intryck hos oss.

– Gibbo är en spelare vi har följt sen den dagen han spelade mot oss 2010! , då va han i Pallalinos i ett då dåligt lag så utmärkte sig Gibbo i kvalitet”

Gibbo är spelklar för oss fr.o.m idag!

Lite om Gibrilla:

som 17-åring, kom Gibrilla Kargbo till Sverige och Göteborg. Som asylsökande slussades han vidare till Ludvika och snabbt kom han i kontakt med Ludvika FK.För fotbollen är Gibrillas liv.

Gibrilla är född och uppvuxen i det västafrikanska landet Sierra Leones huvudstad Freetown.

Fotboll är den största sporten i landet, så det var ganska naturligt för honom att i tidig ålder börja trilla boll.

Under skolgången fick Gibrilla så småningom också chansen att vara med i en fotbollsskola.

Hela hans fotbollsfostran fick Kargbo på en dammig grusplan i Freetown och först 2004 spelad han för första gången på en gräsplan.

– Vilken skillnad! sa Gibbo

Gibrilla tillhörde 2003 en klubb i Sierra Leones högsta liga och enligt honom själv var han ligans yngste spelare. Av olika anledningar, vilka är svåra att få klarhet i, blev det så att Gibrilla 2004 lämna hemlandet för att i Sverige söka asyl. Första anhalten i det nya landet blev Göteborg.

Där bestämdes att Ludvika skulle bli Kargbos nya hemort och i slutet året var han på plats.

– En vän hjälpte mig att komma i kontakt med Ludvika FK och jag trivdes bra.

Gibrilla har hittills gjort ett bra intryck; han har fin teknik och är arbetsvillig, i test matchen mot Bois va han bland dem främsta på plan i sin defensiva mittfältsroll.

 

Gibrilla Kargbo in youtbue

<