Hargs vs Assyriska United 1-3

Årets andra bortamatch och nästan full trupp för en gångs skull och det märks. All heder åt vaktmästarna i hela Sverige som sköter gräsplanerna runt om i landet men inte ens dem kan uträtta mirakel. Idag var plan under all kritik då bollar studsade lite vart som helst tack vare ojämnheten och efter slutsignalen kändes det som om man sprungit ända ner till Kenya.

Hur som helst så var förutsättningarna likadant för bägge lagen och tyvärr speglade planen även matchbilden. Mycket långbollar och tuffa dueller var ingen ovanlig syn. Trots dem tuffa kamperna och 2 lite onödiga röda kort ( ett för vardera lag) var matchen ändå snäll.

Hargs tog ledningen ganska tidigt i matchen när en misslyckad passning från vårt mittfält gav fritt fram för en fri Hargsforward som bara hade vänsterfoten att sätt till….pang 1-0. Vi hade svårt att spela vårt grundspel och hitta farliga chanser. Men ju längre matchen led kändes det bättre och bättre kontra våra motståndare Hargs. Med andra ord kändes dem inte heller så farliga och matchen stod och vägde tills ett misstag av Hargs backlinje gav fritt fram för Mr. Loca att rulla in 1-1. Kvitteringen kom som en skänk från ovan och gav oss luft under vingarna. 1:a halvlek avslutades med några farliga Hargs hörnor och en vilt springande ” Messi Hani AL Taro” som tog en rusch från eget mål ända till motståndarens men missade friläget med några centimeter.

 

2:a halvlek hann knappt starta innan vi satte 1-2 och därefter kändes det som om vi hade bra koll. 1-3 kom också bara av farten då en frisparks retur placerades in av Albert mycket coolt.

Ju mer matchen led fick vi större ytor att punktera matchen för gott men slarvade lite i avslutningsmomenten. Man kan skylla även det plan hahaha…..! Hargs hann dock bränna en straff som var billigt dömd i mina ögon. Efter den missen talade allt för 3 poäng vilket visade sig stämma. Hargs orkade inte sätta något speciellt tryck och förlänga anfallen, det blev mycket långbollar som rann ut i sanden.

Dagens vinst var en fin laginsats…..och så måste vi fortsätta. Man vinner matcherna tillsammans. Nästa match är derbyt mot våra grannar Telge FF, se till att ladda nu.

Kanon:

1. Hanis Rusch

2. Laget

3. 3 poäng

 

Kalkon:

1. Mycket tveksamt domslut på sista situationen gav onödig utvisning i en glasklart harmlös incident….

2. Ifall en neutral tittare kom in till  matchen och såg spelet på plan, vem skulle han gissa på ledde matchen?? Inte på oss i alla fall,trots en 1-3 ledning och med bara 10 minuter kvar hördes vi hela tiden gnabb ganbb tjafs tjafs..!!

3. snacket efter matchen

På återhörande och seende

Mvh Murre Barsom

 

Mål: Anar x2, Albert Krasniqi

Ass: Fadi Amir, Assuri