Inför premiären med ledar teamet!

David Yara-Joseph Karch-Augin Barqasho

Inför efterlängtad premiär på Söndag så har vi tagit liten stund med teamet som jobbar med laget veckan in vecka ut.

Intervju med Herrlagets tränare Augin Barqasho 

Hur är läget?-Mycket bra. Snart dags för efterlängtad serie premiär vilket är nåt alla har väntat på.
Du är ny för i år och är känd i Södertäljes lokala fotbolls kretsar, vem är du som tränare? Försöker vara lugn och sansad i mitt ledarskap.Viktigt för mig är ordet RESPEKT,Innan man kräver respekt ska men respektera andra.
Vad är din fotbollsfilosi?
Att spela en anfalls inriktad fotboll med offensiva spelare som tar mycket ansvar och vågar vara kreativa.
Samtidigt kräver jag att samtliga spelare tar ansvar i defensiven för att återerövra boll ihop.Tror väldigt mycket på att i dagens fotboll går det inte att vissa spelare ”fuskar” i defensiven.’Det gäller att ta jobbet TILLSAMMANS.

Vad är din ambition som tränare? jag har inget just nu framtids mål, utan just nu har jag fått chansen att vara med i detta intressanta projekt i en satsande klubb vilket var min ambition efter att jag och enhörna gick skilda vägar. Så förhoppningvis går detta bra och vi jobbar ihop några år framöver.

Hur lägger ni upp försäsongen fram till seriestart, nu när säsongen blir så annorlunda? Situationen med COVID-19 har varit konstig så man har inte vetat vilken som är den rätta vägen att gå.Vi har Fokuserat mycket på att ha intensiva träningar så spelarna inte tappar intensitet i kroppen. Mycket spel så att spelarna känner sig bekväma när de är dags för premiär.

Vad är dina reflektioner och Läget i truppen i övrigt? En trupp som ingen tränare kan klaga över. Många namnkunniga spelare men även ett par unga grabbar som ser jätte intressanta ut.

Du nämner truppen, vad har hänt sedan föregående säsong?
Klubben har bestämt sig för att satsa rejält på att laget ska ta klivet upp.Detta har medfört att många från förra årets trupp har antingen slutat eller inte fått va kvar då det kommit in nya spelare som vi tror ska hjälpa laget att ta steget upp till div 2.Så endast de bästa spelarna från förra årets trupp är kvar och sedan har vi fyllt på med massa nya spelare som spelat högre upp i seriesystemet.

Intervju med Herrlagets tränare Joseph Karch:

Hur är känslan i laget såhär inför seriepremiären? Grabbarna är rätt taggade vi har fått vänta länge på grund av Corona situationen men nu så är det äntligen premiär. Många nya spelare in så viktigt att bygga bra kemi mellan dem. Det har vi lagt mkt fokus på. Spelarna vet vad som förväntas utav dem och de ser fram emot och visa det på söndag. Det är en spännande trupp som vi har fått chansen att jobba med vi har unga lovade talanger samt många från förra säsongen som hjälpte oss komma upp till 3an men även rutinerade spelare som har oerhört stort erfarenhet, erfarenhet de kan dela med resten av laget.

Du tog ju över i div4, förra säsongen och gjorde det bra och i år är ni 2 tränare då Pagge har kommit in från Enhörna, hur har det funkat ? Förra året var karriärerens höjdpunkt för mig. Jag är evig tacksam att jag fick chansen att visa vad jag går för när klubben behövde nån att leda dem. Nu får jag chansen att samarbeta med en rutinerad tränare som kan lära mig mycket och hjälpa mig nå min högsta potential. Sammarbetet mellan oss funkar bra vi båda gillar snabb attraktiv fotboll och har samma synpunkter när det gäller hur vi vill att laget ska spela. Redan så har jag lärt mig mycket vid hans sida så jag ser fram emot mer sammarbete mellan oss 2. Han har mycket att lära ut medan jag har mycket att lära in.

Vem är Joseph Karch för de som inte känner dig? Jag är en ambitiös kille som brinner för fotbollen. Jag är en som har höga krav på mig själv och vill alltid visa vad jag går för. Jag försöker alltid göra mitt bästa och ge allt jag bara kan för klubben spelarna och laget. En kille som man kan lita på, Jag försöker utvecklas hela tiden. Filosofin jag har är att mitt lag ska alltid dominera på plan. Jag vill alltid se attraktiv fotboll med mycket posession och fart.

Intervju med David Yarar: en viktig kugge i lagbygget i årets trupp. Med sin rutin och erfarenhet bidrar han med stabilitiet både på och utanför planen.  David som anslöt sent förra säsongen och som i år även fått förtroendet som sportchef och varit delaktig i att forma truppen.

Hur känns det inför premiären? Det känns bra och jag ser fram emot en spännande säsong. 

Vilka mål har du dels för dig själv men även för laget? Jag har som mål att spela varje match och vinna den. Personligen är jag en vinnarskalle och jag hoppas att alla i laget och i föreningen är beredda på att göra allt för att ta steget upp. Det är viktigt att United fortsätter på vinnarmentaliteten från förra säsongen. Radar vi upp vinster i inledningen så är jag övertygad om att vi når våra mål.

I år spelas bara 11 matcher, vad är din åsikt om det? Varje match är en final och det finns inget utrymme för dåliga insatser så på det sättet är du kul sätt att tävla i men självklart är det ju även inte så optimalt med 11matcher då det tyvärr drabbar speltid för många bra spelare som under normal säsong fått speltid. Så lag med stora trupper blir lidande vilket är jäkligt synd.

Hur har det känns att kombinera rollen som sportchef och spelare? Att vara spelare sitter i ryggmärgen sen barnsben men i år är mitt första år att få forma en trupp och nu behöver man tänka hela tiden ur klubbens perspektiv, att bygga lag och vara en del av en ledning är något jag länge velat göra och jag är tacksam över att jag fått förtroendet 2020.

Jag ska passa på att utvecklas så mkt som möjligt som ledare, det är som sportchef jag ser mig själv att göra en ny karriär.

Vi önskar ledar staben ett stort lycka till /Redaktionen