Meriterad Engelsman Tar över!

Vi välkomnar en ny tränare Engelsmannen Peter Churchill till klubben som har skrivit på för 2015.

Peter Churchill kliver in som huvudtränare inför säsongen 2015. Han har under sin Karriär varit framgångsrikt och tränat lag som Vasalund, Hässleholm, J-Södra, Syrianska Kerburan.

Peter Churchill är 48 år och är fostrad i före detta Premier League-klubben Charlton Atlethic i London, där han var ungdomsproffs i flera år.

Han har också varit proffs i Kina innan han kom till Sverige för spel i ett par svenska klubbar.

Churchill sadlade om till tränare när skador satte stopp för spelarkarriären.

Han har varit assisterande tränare i Vasalunds IF och huvudtränare i bl a IFK Hässleholm, Tyresö FF och Jönköping Södra IF.

Nu ska han alltså träna Assyriska United.

peter churchill– Jag har utvecklat mig en hel del som tränare under de här åren och jag känner att Assyriska United är en Spännande lag  för mig för att fortsätta utvecklas .

– Jag har hört och jag har följt laget lite  sista tiden och man har varit framgångrika och attraktiva de senaste åren då klubben gjort stora värvningar. Det ska bli hur kul som helst att jobba i den här klubben de kommande året, säger Peter Churchill till klubbens hemsida.

 

Johan Baresso & Eric Debasso som tränat oss under 2013-2014 kommer att fortsätta vara aktiva i andra roller, men de väljer själva att ta ett kliv tillbaka, Johan kommer att vara lagledare samt hjälptränare vid behov och Eric Debasso tar klivet in i Sportsliga ledningen som tillsammans med nuvarande sportchef Pier Rani Baresso ska dela ansvar för rekrytering.

 

Rani

– ”Vi har jobbat hårt för att hitta rätt person och vi tycker att Peter matchar vår bild av vem som skall leda och träna vårt unga och utvecklingsbara div 4 lag. Vi är väldigt nöjda med denna lösning! 2015 ser ut att bli en ljust år för fotbollen här i Södertälje med några spännande nyförvarv på G in! Vilka det blir kommer att presenteras inom kort. I slutet av December kommer vi att kalla till ett upptaktsmöte. Datum återkommer vi med i god tid” Säger: Sportchefen Pier Rani Baresso

 

/Redaktionen