Narsai Shaba & Yakob Derghazaryan lämnar i toppstriden

Assyriska United jagar nya spelare och ledningen har flaggat för att spelare kan lämna klubben. Idag står det klart att Narsai Shaba och Yakob Derghazaryan lämnar klubben, Tunga avbräck för klubben som tappar 2 viktiga spelare mitt i säsong som serie ledare!

Narsai kom till Assyriska Utd 2013 och har varit en uppskattad spelare och ledare. Tyvärr har många skador gjort att han inte kunnat prestera på toppnivå och nu går han och vi skilda vägar:

– Vi är väldigt nöjda med Narsai under hans tid i klubben. Han har haft en ledarroll i laget och presterat på hög nivå när han varit frisk. Två korsbandsskador och en menisk skada har dock satt sina spår och han har inte kunnat göra sig själv rättvisa. Vi har trott väldigt mycket på Narsai och därför fick han ett och halvår på sig  att komma tillbaka på toppnivå men tyvärr har det inte gått.Nu är han Frisk och vi har haft en bra dialog med honom under uppehållet och vi kom fram till att säga upp kontraktet och han att ska på utlåning säsongen ut för att slipa formen och bygga upp sig. Han flyttar till Södertälje FK och vi önskar honom ett stort lycka till, säger Assyriskas Utd sportchef Pier Rani Baresso.

Även Yakob Derghazaryan lämnar Assyriska Utd. Han kom tillbaka till klubben med stukad självförtroende från AFF Jr-A 2013  hadde svårt att få ordentligt med speltid i början men som växte in sig till en tongivande spelare i backlinjen . Yakob Flyger över atlanten för studier och fotboll på college.

– Yakob har arbetat väldigt hårt under sin tid i klubben både på träning och match. Vi hoppas att han utvecklas i Amerika. Det är en väldigt ambitiös kille och jag hoppas att han kan få bra start i sin karriär. Han har alltid visat på en härlig inställning och varit lojal, jag önskar honom lycka till framöver, säger Pier Rani Baresso

 

Rani Pier Baresso
Sportchefen
Pier Rani Baresso

– Självklar är det tunga pjäser vi tappar men är inte allt för orolig, United har Sörmlands bästa sportchef !  Jag har bred kontaktnät och jag kommer säkerligen hitta ersättare …

Jag jobbar faktiskt nu med några namn som kan bli aktuella närmaste dagarna , så förhoppningsvis kan klubben  snart presentera goda nyheter men samtidigt tror jag  väldigt starkt på att befintliga trupp som är kapabel att springa hem serien under hösten, vi har ett starkt lag.