Newroz- Assyriska United 1-0

Det är med tunga bokstäver jag skriver denna matchrapport. Det mesta talade för en vinst, träningarna har varit bra och truppen känndes stabil men så blev inte fallet. Fotboll är inte alltid logisk.

Mälarhöjdens IP sken och publiken fanns på plats. Vi togs emot på ett fint sätt av Newroz ledaren. Det enda man kan klaga på var nog att det bara fanns 2 duschar att tillgå.

Matchen i sig började avaktande från bägge sidor där man mest gick runt och avaktade. Några sporadiska anfall samt lite kamp på mitten var allt det bjöds på första 10. Sen från ingenstans kom ett misstag i mitten, där bollen tappades och Newroz utnyttjade det på bästa sätt. En fin passning genom backlinjen till en fint löpande spelare som bara rullade in bollen. Orättvist, kanske men så är fotbollen i modern tid. Den som sätter sina chanser och gör minst misstag vinner i 9 av 10 fall.

Resten av första halvlek fortsatte i samma stil, mycket kamp och slarvigt spel, med lite tur hade vi nog fått 1-1. Adil jagar sönder deras målvakt som skjuter bollen rakt i gapet på honom, Adil i sin tur missar öppet mål och ser bollen rulla ut bredvid stolpen.

När andra halvleken börjar märks det direkt att Newroz är nöjda med sin ledning och blir lite mer deffensiva med farliga kontringar som vapen. Vi börjar rulla allt mer men personligen saknar jag det snabba spelet framåt. Vi daltar med bollen alldeles för länge och rullar mest åt sidorna. I matchminut 75 kommer dock den bästa kvitteringschansen. Ante löper sig helt fri men missar en dubbelchans. Det borde bli mål, heder åt deras målvakt som gjorde det bra.

Vi fortsatte att ha bollinnehav men utan att skapa dem där riktigt farliga lägena, några halvchanser sen blåste domaren av kampen som slutade i en orättvis förlust. Oavgjort hade varit mer rättvist.

 

Analysen behåller jag för mig själv och siktar på nästa match mot FOC Farsta. Serien är jämn och vi har fortfarande alla chanser att göra en bra första säsong i fyran. Då gäller det att dem som verkligen ska ta över rollerna som bärande pelare också lever upp till förväntningarna. En annan viktig del är att komma fram vart alla spelare har sin roll/position på plan men också för spelarna att accpetera en tuffare konkurrens.

 

Grattis Newroz och lycka till i fortsättningen.

 

Mvh/ M7