Pier Rani Baresso

Efter många år som sportchef i Assyriska Utd lämnar nu Pier Rani Baresso över huvudansvaret till Sargon Aphrem. Baresso som har en lång spelarkarriär med spel i såväl Aff p80, FFS, Rafiden,Webber Warriors, Brunnsäng och Assyriska Utd.

Vi har i dagsläget två sportchefer och det är väldigt unikt, du har minsann ett Utd hjärta som nu ser du kanske slutet av din trogna tjänst som sportchef, berätta gärna hur du känner? kommer ni dela uppgifterna ? hur kommer er arbete se ut?

– ja vad ska man säga,det är tråkigt att eran närmar sig sitt slut men efter 10år som ensam sportchef  behövs det lite nya ideer, ny kraft och Sargon Aphrem som varit med sedan klubbens första träning är en naturlig ersättare och jag är mycket glad över denna lösning. Tanken är att Sargon ska vara huvudansvarig Sportchef medan jag stöttar honom i bakgrunden fram tills han blir varm i rollen.  Vi kommer att jobba mot samma mål för att få en så välfungerande grupp och slagkraftig lag och vi kommer att ha en transparant dialog inom det mesta med Sargon kommer ha slutliga ordet. Det positiva med att ha två sportchefer i år är nätverk blir betydligt större…

Du har skämt bort oss genom åren med flera bra nyförvärv, vilka tycker du har gjort bäst intryck?

– oj svår fråga listan kan göras lång men nr1 Andreas ”ante”Ngoma är den oslipade diamanten som Sverige eliten missade!, värvade in honom från Brunnsäng och blev snabbt en ikon i klubben och lagets motor i 3år. Den killen hade alla förutsättningar att lyckas inom svenskfotboll, En annan va Geniet Albert Krasniqi med sjukaste vänsterfoten som skådats kom som 37åring och avslutad karriär i Vasalund men under sina 2 säsonger i Utd stänkte han in mål från alla hörn och kanter, hans driv att vara vinnare tog oss till nya nivåer.

”vi skakade till Syrianska FC(div1) 2007”

Du har även spelat i Klubben väldigt länge vilka är dina bästa minnen? bästa matchen? 

-hahahah spelade kanske för länge det har kostat mig båda hälsenorna, bästa minnet måste ha varit kanske klubbens första serie final mot Trosa i div7 vinnarna skulle ta hem seriesegern och vi lyckades vinna med o-1 efter att jag avgjorde på ett friläge glädjen visste inga gränser hela laget samt ledare låg på mig i en hög!.  Bästa matchen som vi spelat måste lätt vara när vi skakade till Syrianska FC(div1) 2007 inför fullsatt Geneta i Semifinalen DM efter ett tidigt underläge med 0-2 pressade vi ett Syrianska med flertalet startspelare Massi, Mette, Pesh Aziz, Melke Demir m.m och vi kom i kapp genom Ninos Chabo och Mrad Barsome kvitterade med klubbens snyggaste mål (tog ner bollen på en utspark,vände på en femöring och lobbade in bollen från halvplan) vi gjorde vår livs match och va så nära att vinna med flera kvalificerade målchanser i andra halvlek men vi förlorade då Melke Demir drog in frispark från 40m i 89 min.

”Framtiden är för att skapa nya minnesvärda minnen”

Vad är planen för 2017?

– bli ännu bättre organiserade som klubb än tidigare, striktare regler och vi ska rusta oss för toppstrid, framtiden är för skapa nya minnesvärda minnen avslutar Baresso

 

Vi tackar Baresso för stunden och vi ser fram emot 2017.

/Redaktionen