Rapa Nui- Assyriska United 1-1

I den 8:e omgången stod förra årets i mitt tycke bäst spelande lag. Rapa Nuis spel förra året är exakt en sån fotboll jag står för. Tekniskt passningsspel med blandat med fantasi. I år verkar Rapa Nui ha tappat en hel del spelare och sin spetskompetens.

Deras 2 matcher innan mötet med oss har genererat i 5 röda kort och en bunt gula??? Vad händer tänkte jag?

Svaret fick vänta till denna fina lördagseftermiddag i Vårberg. Själva matchen började ganska avaktande utan att någon tog tag i taktpinnen. Några sporadiska anfall åt båda sidorna med lite plus till oss för vassare chanser. När vi sedan känner att detta är en match som vi ska vinna utan problem sker det som inte får hända. Ett misstag igen som leder till en omställning där deras spelare slår in bollen som tar på en Assyriska spelare och ställer Charlie i mål. 1 farlighet 1 mål. Faktum är att detta var 3:e matchen i rad som vi släpper in första målet. Vad detta beror på lämnar vi åt sidan.

I mitt tycke var vår 1:a halvlek till och med sämre än mot Gunners, både spelmässigt,passningsmässigt och resultatmäsigt.Då sken ändå inte solen lika mycket..så inget att skylla på!!

En patenterad utskällning i halvtid senare kliver vi in och spelar vidare fast med mer fart och lite mer djup. Det har saknats i år, djupledsspelet (behöver inte vara en långboll eller en 30 meters löpning), djupled kan vara en enkel rak kombination på 4-5 meter.

Gula korten hade regnat ganska friskt, oftast konstiga beslut och drabbade båda lagen matchen igenom. Min fråga i början??? Nu förstår jag varför Rapa Nui fått så många röda kort och varningar. Dem orkar inte hela vägen fysiskt och det blir lätt gnäll från alla håll, i denna match var dock en hel del obefogat eftersom domaren blåste sönder stora delar. Det var även så vi kom in i matchen, Rapa Nui fick första röda i den 57:e minuten och det andra i den 82:a. Även om vi redan innan utvisningarna började ta över så blev trycket totalt nu. Chans efter chans bränndes. Mitt i anstormningen lyckades Gabbe Varli kvittera på en enkel djupledskombination, snyggt och effektivt. Efter det fortsatte vi att missa ännu mer. Bra lägen och klockrena lägen missades helt.

Vad det beror på låter jag vara osagt!!!

I vår press stack ändå Rapa Nui upp och hade faktiskt lite turligt en jättechans att göra 2-1. En felträff som blir till en drömmpassning…även en nick innan fick Charlie att visa sina talanger.

Summeringen från denna lördagseftermiddag blir dock att vi inte är effektiva och utnyttjar våra lägen samt spelövertag. Den här matchen borde sluta 1-4,1-5. Hade vi bara gjort 2:an hade resten kommit efter som effekt. Ändå vill jag ge Rapa Nui en eloge föra att dem kämpade vilt och stod emot med 2 spelare mindre.

1. Jag vill inte klaga men ger tuff kritik till dommartrion: 9 gula och 2 röda kort i en match som inte ens var ful, speciellt 2 gula kort en där Ninos bröstar ner bollen (kanske den snuddar en hudremsa på axeln) och Milad som kapas men får själv ett gult kort?? utöver det verkade för dagen herr Erik Skotte ha maktbehov. Linjerna missade även dem onsidespel som blåstes av för offside och 1 om inte 2 solklara straffar för vår del.

2. Hur många chanser måste vi få för att göra mål??
3. Mer variation bakåt i plan, vi kan inte skippa mittfältet så långa perioder, på så sätt får ingen offensiv spelare ut sitt maximum.
4. Bättre riktlinjer om vem som konkurrerar på vilken plats plus att inte ändra på flera positioner när ett byte görs.
5. Ska vi vinna serien måste allt dra åt samma håll.
6. Var ärliga mot varandra, gäller även ledare. Tycker ni nått om någon säg det med känsla, enskilt och helst face to face.
7. Alla ser olika på fotboll…!
8. Bättre träningsnärvaro på vissa
9. När man leder kan man andas ut, spela ut och riskera mindre avstängningar…mindre skador och fler får spela. Tänk på det!
10. Artisten Barqasho sa nått bra igår: Alla lag hamnar i någon slags svacka, den som tar sig ut först blir oftast bäst.

Med detta sagt, har mycket mer på hjärtat men min lunch tar snart slut och måste käka,,dör av hunger så hörs vi igen.

Rapa nui Vs Assyriska Utd 1-1

Mål: Gabriel Varli

Ishtars: *** Charlie Wrembon ** Dilmon Asmar * Andreas Ngoma

H/ M7