Redaktionen Möter Lagkaptenen Rani Pier Baresso

”Vi ska inte Tappa hoppet”

Baresso: Det är små marginaler !

1-0 mot Vall IF, ute ur toppstriden och laget kritiserades för enkla misstag.

ASSYRISKA UNITEDS lagkapten Pier Rani Baresso försvarar ändå insatsen mot Valla IF.

– Vi ska ha all heder för vår kämpainsats och vi skapade ett dussintal målchanser ! tillräckligt många för att vinna matchen, Vi ska inte tappa hoppet säger 31-åringen.

United hadde allt att vinna med 0-0 i halvtid tappade man matchen i slutet, efter ett misstag, till förlust 1-0. Det innebär att det Tabell toppen kanske  är borta & hoppet nu om serie seger är helt släckt i för i år.

– Det är svårt att samla tankarna. Det är klart att vi är väldigt besvikna. Vi hade som mål att slåss i toppen och det gör vi inte nu, säger Rani Baresso. Vi får ofta höra efter matcherna hur motståndar lagens ledare säger att vi är bästa laget i serien och det gör allt ännu mer frustrerande. Vi har extrem hög kapacitet i årets lag och väldigt mycket kvalitet  men det gäller att samtliga killar börjar tränar mer och närvara mer på träningar.

”De har inte så mycket, fotboll är inte rättvist!”

Trots förluster försvarar lagkaptenen insatsen.

– Det är klart att det är väldigt tungt just nu. Men jag tycker ändå att vi ska ha hopp för framtiden och  för vår insats, vi skapar ju många målchanser. De gör mål på på en ofarlig situation som vi skänker till dem och de har inte så mycket mer än ett farligt skott under hela matchen tycker jag, samtidigt tycker jag att vi kunde varit lite kyligare i andra halvlek. Vi kanske chansade lite för tidigt med flytta fram positionerna och gjorde lite ändringar centralt, säger 31-åringen.

– Vi vinner ihop och förlorar ihop. Det är små marginaler i fotbollen.

”Skönt att vara tillbaka, efter en vår fylld med skador och besvär!”

Rani Baresso du har varit borta från spel ganska mkt i år och vi fått höra ditt gnäll om besvär och problem, är kvitt du med problemen nu och hur känner du dig?

– Aldrig förr har jag varit så skadebenägen som i år, det började redan under försäsongen med inflammation i båda hälssenor  och vader som krånglade men trots besvären försökte jag bita ihop och bara köra på vilket va helt fel borde ha sökt hjälp redan tidigt när jag kände av besvären, men det är lätt att nonchalera kroppen signaler.

Hur länge gick du med besvär?

– ja vad ska vi säga, det började i mars och jag sökte hjälp i slutet av juni och tack vare  mirakel mannen Fredrik Vare på Kiropraktik & Rehab som fixade till mig med rehab program och behandlingar. Men ni ska veta att under slutet av vår säsongen åkte jag även på en baksida bristning som har hållit mig borta i ca 6-8 veckor. men jag har tränat och gjort rehab som ett djur under uppehållet. så nu äntligen kan jag säga att jag är kvitt med problemen och känner mig i en uppåtstigande form.

”Jag ska ge allt ! till min sista blodsdroppe!”

Nu när du frisk, vad kan vi förvänta oss av dig framöver?

– Jag strävar efter att hitta förra årets form, men nu ska jag kämpa på varje träning 100 % ,jag ska ge allt på varje övning och jag ska vinna alla moment!  Det är på träning man börjar vinna och det sätter sig även på matcherna. det är inte enklare än så ! ” som man tränar , spelar man.” Jag ska föregå med prakt exempel och hoppas det smittar av sig på resten av laget…

– Som Lagkapten & lagkamrat vill jag hälsa killarna i  laget att inte tappa hoppet! vi tar en match åtgången och hoppas på det bästa, mirakel i fotboll har skett förut! /R10

 

/Redaktionen