Assyriska United- Valla If 3-0

Sista matchen innan uppehållet visade sig bli en fin historia. Assyriska United saknade förvisso ett par spelare Lance avstängd, Ninos Asshuri skadad  (sträckning), Hani ( Hans farfar gick bort) må han vila i frid, Nisse skadad, Ante sjuk och några spelare som var halvt som halvt i god fysisk form. Här visade vi vår styrka att alla i laget besitter fina kvalitér, det gäller bara att använda dem på rätt sätt.

Själva matchen som något ovanligt spelades en onsdag kl 20.00 visade sig bli en uppvisning i kortpassningsspel från början till slut. Valla spelade fysiskt och kämpade på men orkade inte stå emot för dagen suveräna AU. Fina chanser radades upp matchen igenom och med lite tur samt mer skärpa hade siffrorna kunnat bli det dubbla ( Minst). Bland annat hade vi 3 frilägen, 1 ribbskott samt många avslut som kunde resultera i mål.

Alla spelare skötte sig utomordentligt och jag hoppas vi kan fortsätta i samma stil även efter uppehållet, se till att hålla igång och ta med er denna match till andra halvan av säsongen.

Magnus Ruden: Vår egen lyktstolpe där bak som gjorde en stabil insats och var säker på det mesta dock utan att sättas på större prov. Stabil är ordet.

Moris: En av matchens giganter som rensade allt som kom i närheten. Det var en skön känsla att ha en allround back där bak. Vill vinna och det syns även på träningarna där han fuskar genom att i praktiken stå i mål på smålagsspelet. Hur fan ska man då göra mål ???

Dilmon: Benjamin Button växte några centimter och blev lite äldre igår, stod även han för en stabil insats och hade en världsklass glidtackling i andra halvlek. Det går rykten att han började lära sig prata vid 16 års ålder. Första ordet var Hej, nu ca  år senare har han lärt sig säga Hej Då!! En utveckling i positiv riktning både på plan och i språket, kämpa på.

Rabi Chabo: Bruur spelade som vanligt stabilt och har en fin högerfot som hittar forwards galant. Blev lite trött men det är ju ingen överraskning då man knappt tar i på träningarna. Brotherus på latin, Brorellini på italienska, Broterao på portugisiska, Broterski på ryska och Bryrs på Gryts Ka är och förblir en av lagets skickligaste bollspelare.

Fadi Amin: Vår egen Al Bundy som spenderar lika mycket tid på Irakiska Nadin ( Spellokaler) som han gör på fotbollsplan var lite som en min Alves fast ibland glömde han jobba tilbax och blev Pedro. Hade ett fint avslut som han kanske borde sätta om han tagit några extra steg framåt. Även han har mycket fina fötter. Börjar få formen.

Albert: Geniet Krasniqi direkt tagen från Albanska bergen andas fotboll. Har kanske Sveriges känsligaste vänsterfot. Stod för en assist, 1 mål och en fin tunnel som rev ner applåder. Dominerade mitten offensivt.

Cris: Som Albert dominerade offensiven på mitten dominerade Cris deffensiven. Fick mycket ytor att spela på när Albert drog på sig markering. Dominerar även snacket utanför plan men verkar hittat ett sätt att tysta sig själv lite grann då han investerat i en bärbar stereo, dock inte en Bosse ( Bose) som Albert sa utan av märket Creative. Dock så var ljudet ganska bra ändå då det är mer behagligt att lyssna på musik än Cris prata om bröllop och förlovningar. Bra match.

Fadi Makdessi: Precis som sin bror Gogo, som gjorde en grym match i Superettan verkar Fadi hittat formen. Springer, skjuter, tacklar och passar. En klassisk ytter som kanske borde få lite mer utdelning vid straffområdet. Verkar även ha den finaste solbrännan i laget. Är det solspray eller solarium vågar jag inte svara på!!! :)

Rani:  Högeryttern som mestadels solade i första halvlek eftersom solen sken mest på den kanten. Fick höra ett och annat av Nisse som stod skadad vid sidlinjen. Rani kämpade och slet under första halvan och spelade upp sig rejält under 2:a halvleken. Kom mer med fart och hann slå några skapliga inlägg. Kunde även göra mål om han och Hedro komunicerade i första halvlek.

Murre: Startade för första gången på länge efter alla skador och tjockvikten visade stundtals briljant teknik och kom förbi många gånger. Passade fint i mitten till Albert och motståndarna fick springa en hel del eftersom bollen kanppt tappades. Kompletterar Hedro fint och igår var första gången på minst 2 år båda startade tillsamans, det såg ungefär likadant igår som för 2 år sen. Vinst och 3 poäng.

Hedro: Mr Pungkulan ser oftast hängig ut och loj men oj vilka finter och avlsut han har när han är i form. Har kommit starkt på sistånde. Stod för många bra löpningar och 2 mål av klass. Kan göra bort sin gubbe när han vill och kämpar han som han gjorde igår kan det bara gå framåt. Kunnandet finns där nu vill vi bara se mentaliteten bli kvar i alla fall säsongen ut. En av matchens lirare.

Johan Ishak: Äldre bror till vårt utomlandsproffs Micke gjorde comeback för 56:e gången, hoppas denna gång är på allvar. Kan mycket då fysiken är grym. Har bra skott, är snabb och stark. Hoppade in och kunde bli målskytt 2 ggr om om det inte vore för Vallas målvakt. Se till nu att vinna vadet mot Rani.

Zozo: Kom in och såg farlig ut, missade dock något friläge. Svårt när man precis varit sjuk och spelat knappa 20 minuter. Hade en hel fanzone med sig från Australien ( Kusiner på besök).

Nourdine: Vår Marockanska expresståg bara fortsätter och fortsätter.. Tuffar på utan att stanna och plocka upp passagerare. Tränar han mer är han livsfarlig. Ett bra innhopp.

Josef: Marockan nr 2, kom in dribblade alla inklusive sig själv och medspelare. Efter en rejäl utskällning av Albert började han fatta galoppen och såg farlig ut. Rak och distinkt i sitt spel. Ska kanske avsluta mer. Kan bedömmas efter någon match till.

Sebbe: Svarta Panthern var halvskadad och visade utmärkt beteende på bänken. Alltid en skön snubbe. Viva Chile amigo!!!

Kanon:

1. Laget

2. Publiken

3. Uppehållet

4. Sargon, vår egen maskot och livvakt!!! Ahlen bror!

Kalkon:

1. Matchdräkterna ( Jag kommer skriva det tills vi får nya)!!!

Vi tackar publiken, spelarna, ledarna och domarna för den första halvan av säsongen.

På återseende och hörande!!!

Mvh Murre