Så tejpar du axeln med kinesiotape

Kinesio tejp är en terapeutisk tejp som används för att förbättra rörelse och funktion. Den har många olika användningsområden, varav en är axeltejpning. Axeltejpning kan användas för att förbättra rörelseomfång, stabilitet och styrka. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du tejpar din axel med kinesiotejp.

Hur man använder tejpen

Förbered först området. Börja med att rengöra huden med en mild tvål och vatten och ta bort eventuell lotion eller olja. Detta kommer att säkerställa att tejpen fäster ordentligt. När området är rent, applicera ett skyddande lager innan tejpning, t.ex. Skin Tac eller Fixomull. Detta skyddar huden från irritation och hjälper samtidigt tejpen att fästa bättre.

Skär sedan två bitar kinesiotejp till en “I”-form och placera dem direkt över axelleden med en bit överlappande något ovanpå den andra. Se till att du inte sträcker ut för mycket på någon sida för att undvika obehag när du rör armen.

Sedan tar du ytterligare en tejpbit och applicerar den över hela området så att den täcker alla andra delar. När tejpen är ordentligt och jämnt applicerad bör du kunna röra axeln utan obehag.

Slutligen, se till att tvätta bort eventuella rester efter användning och låt huden andas i minst 24 timmar innan du tejpar igen. Om du inte har tejp kan du köpa den på Kinesiotapeshop.

Vad är det bra för?

Det tejpa axeln med kinesiotape kan användas för en mängd olika axelproblem, inklusive instabilitet, smärta och begränsat rörelseomfång. Det sägs också minska inflammation och förbättra cirkulationen i området.

När den används på rätt sätt kan axeltejpning med kinesiotejp bidra till att förbättra styrka och rörlighet samtidigt som det minskar obehag. Det är dock viktigt att notera att denna typ av terapi endast bör utföras under ledning av en läkare.

Sammanfattningsvis kan kinesiotejpning vara en effektiv behandlingsform för axelskador eller tillstånd. Om du letar efter lindring från smärta eller stelhet i axeln, var noga med att rådgöra med din läkare om hur du använder kinesiotejp för behandling.