Assyriska Utd vs. Tyresö FF 0-2

Assyriska Utd första match för säsongen hemma på Brunna slutade med förlust. Tyresö vann lördagens match med 2–0.

I jämna matcher är det ofta viktigt att få det första målet – och det var alltså Tyresö som fick det på Brunna . De gjorde 1–0 på självmål efter 8 minuter, då deras 10:a Christopher Nyberg som va halvlekens behållning bröt igenom med fin dribblings nummer vid kortlinjen och slog in bollen som styrdes in på vår försvarare. Tyresö drev på med full fart första kvarten och höll i takt pinnen mot ett trög startad United som verkade ha kommit till matchen med baksmälla från matchen mot Hägersten. Från 20:de min vände matchbilden och vi började hitta rätt i både positioner och passningar och vi skapade 4-5 solklara lägen till kvitteringen och närmast va Barjakob som prickade insidan av stolpen som alla trodde hade gått in i mål. När målen uteblev tappade United spelarna huvudet och stor frustration spred sig på plan sista minuterna av halvleken då Tyresö tilläts att anfalla 2-3 ggr  i både tre mot en,fyra mot två och fem mot tre! men Matchen lirare Dilmon Asmar som i stort sett va ensam i försvaret stoppade samtliga Tyresö kontringar på egen hand!

– Vi hängde med bra i matchen och hade vi fått den där kvitteringen hade vi kanske vunnit. Det var en match där det första målet var viktigt, säger spelande-tränaren George ”Georgio” Cansu.

1–0 stod sig halvleken ut och i andra klev United ut med att ha bra kontroll på match bilden utan att skapa farliga chanser  första 10 för att sedan helt tappa aggressiviteten i jakt på en kvittering, kanske gjorde vädret sitt då storm, vindar och hagel slog till mot Brunna och lamslog matchen som tappade tempo, finess och fart. I match minut 70 orsakade Alex Boyaci  en straff i ett lägen som borde ha värderats bättre av försvaret som enkelt bara kunde bara styrt ut motståndaren mot kortlinjen.

Tyresö förvaltar straffen väl till 0-2 och matchen va i princip slut där då varken kraft eller energi fanns kvar för en anstormning i slutet och matchen spelades av utan att något av lagen gjorde ordentliga försök. United jagade vidare men hade svårt att skapa några riktigt heta lägen.

– Vi kommer runt på kanterna och skapar en del, Men vi tar det omgång för omgång och tror och hoppas att vi kommer att bli bättre när vi får tillbaka lite mer folk. avlutar Cansu

Assyriska Utd – Tyresö FF 0–2 (0–1)

Ishtars:

*** Dilmon Asmar

** Fadi Elias

* Alexander Cecar