Assyriska United-Telge FF 4-1

Helgen som gick spelades ett av dem mer klassiska derbyn i staden Södertälje. Assyriska som då hette Babylon och Södertälje Fc var tillsamans med Telge FF bland dem första att starta lag i dessa serier och har genom tiderna möts ganska frekvent. Efter ett uppehåll där lagen spelade i olika serier var det dags igen. Derby de la Telge hade en fin inramning och publiken har börjat hitta läktaren igen.

För dagen helt ordinarie Assyriska (förutom avstängde Rani) intog plan med sina klassiska korströjor. På andra sidan Telge FF:s helsvarta dräkter. Som matchen skulle utvecklas blev det även ett nattsvart resultat för våra grannar.

Vi inledde som vi avslutade, underbart effektivt. Första målet kom genom en soloprestation av pånyttfödde Christ Morad där han driblade bort 2 man och avslutade lågt till vänster förbi Mackan i mål, helt otagbart. Vi fortsatte att rulla och skapa men som så många gånger förr släppte vi till 1 sekund i luften och kvitteringen var ett faktum. Lite missförstånd i backlinjen och en dålig tajmad Mange hjälpte ju till kvitteringen ganska rejält. Målet kom precis någon minut innan halvtidsvilan vilket var lite psykologiskt jobbigt men som det skulle visa sig ryckte vi upp oss och det med råge.

2:a halvlek inleddes med fint spel och kort därefter skulle 2-1 komma efter att ” Ninos ( nej inte svikaren) utan Asshuri som fint dribblade längs kanten och spelade fint längs linjen till en som skjuten ur en kanon Christ Morad som bara hade bredsidan att lägga till, glädjen var tillbaka igen. 3-1 bjöd vår käre Albertini Krasse på när han fint knorrade in ett skottinlägg i bortre gaveln och där kändes matchen mer eller mindre avgjord. Med 20 minuter kvar byttes Murre in och sköt ett skott i ett bra läge som blockerades men returen rakades in av Albert och 4-1 var ett faktum. På slutet kunde resultatet flyga iväg men missarna tydde på oskärpa och mycket sol  🙂 !! Några exempel på lägen var när Zozo vann bollen och frispelade Murre som fick för mycket tid att tänka ( Typ 15 minuter) och sköt rakt på målvakten när han försökte sig på en tunnel. Asshuri orkade inte hela vägen på en framspelning och slarviga avslut av några andra.

Kontentan av det hela var i alla fall sköna 3 poäng och en gratispasta !!!! Hela laget gjorde en fin insats men än är inget klart så det är bara att fortsätta och planera att ta ledigt på matchdagar….!!

Kanoner

1. Christ, Hani, Albert, Dilmon, Fadisarna båda jani samt Johan….jag vet inte varför men han ville att jag skulle skriva hans namn. Kingggggg!

2. Vädret igen, hoppas det håller i sig.

3. Publiken , vilka fans mannen!

Kalkon

1. Vattenpåfyllningen, måste skötas bättre i framtiden annars kan vi förlora pga vätskebrist.

 

På återseende och hörande

Mvh Murre