Lagmoral gav 3 poäng!! IFK Nyköping-Assyriska United 1-2

Andra bortamatchen i rad och ännu ett besök på Folkkungavallen, en arena som passat oss bra ur historiskt perspektiv. Vädret var perfekt för fotboll och gräset fintrimmat (till skillnad mot andra bortalag), all heder åt Nyköping och deras vaktmästare.

Assyriska kom med en bra trupp trots att några spelare saknades. Viktig comeback av Chris Morad värt att nämna. Matchen i sig visste vi skulle bli tuff ,personligen tycker jag Nyköping spelar bättre fotboll än många lag i serien. Det var en avvaktande och taktisk första halvlek där lagen mest sprang för att täcka ytor och skära av anfall. Några halvchanser åt båda hållen knappt värda att nämna.

2:a halvlek började lika trevande från vår sida men Nyköping lyckades fånga upp snacket under halvtid då dem verkade mer hungriga och efter några lånbollar som resluterade i en hörna som i sin tur resulterade 1-0. Backlinjen bör nicka bort sånna bollar 99 av 100 men svagt ingripande denna gång lät favören tippa över till IFK. En snabb analys från sidan av assisterande huvudtränaren i Johans frånvaro ändrade dock matchbilden drastiskt. Nyköping började tröttna och backade hem tidigt. Man gick ner på en 3 backslinje och körde på med en flygande anfallare lite fritt på kanterna samt några effektiva byten ändrade matchbilden helt. Nu tog vi över rejält, i alla fall chansmässigt. Hedro missade några bra kvitteringslägen och mittfältet hade några skott utifrån som smet utanför. Kvitteringen skulle dock komma av en vilt kämpande Chris då han fint rundade målvaktenoch rullade in bollen på en passning av Ante. Vi fortsatte att trycka på och kunde göra 1-2 direkt efter men även denna gång fick Hedro en dålig träff fri framför mål och målvakten kunde rädda.

Man har hört det många gånger förr, bättre sent än aldrig och aldrig har det varit mer befogat att använda uttrycket än igår. När alla trodde matchen skulle sluta 1-1 dök Zozo upp från ingenstans och sköt på volley rakt in i krysset. Glädjen visste inga gränser och en hög alá hockey bildades fortare än regnet föll. Direkt efter blåste domaren av och 3 poäng var ett faktum.

 

Sebbe: En skön överviktig panther i målet, fifan du kan hoppa snyggt och långt. En grym målvakt och en vinnarskalle. Hittade en bror från Chile i motståndarlaget och komunicerade på fin spanska efter matchen.

Fadi Amir: Al Bundy började helt okej men ju längre matchen led tappade han position några gånger. Måste rensa bort hjärnan från Valla matchen och komma igång igen. Väsnterback kanske inte är ultimat position för denna sköna komiker från Södertälje.

Nisse: Oj, Oj, Oj. Gamlingen från 1923 verkar toppat formen lagom till serieavslutningen. Stod för en stabil insats och regn är ett moment han behärskar fint med sina precisa glidtacklingar. Måste bara slipa sitt onödiga snack.

Moris: Klippa nr 2, sjuk arbetskapacitet och en vilja av stål. Hade inte många fel där bak och påminner lite om Juventus mittback Chiellini i sitt spel, tyvär även med fötterna hahaha. En av matchens lirare helt klart.

Dilmon: Farbror, gamling, seg oxfilé ja kära folk, kärt barn har många namn. Dilmon gjorde en okej match. Alltid stabil 1 mot 1 men försvar är mer än så. Måste tänka på att stå rätt och passa bollen mer rätt oftare.

Ante: Den oslipade diamanten med en trevlig supporter  (mamma) på läktaren var äntligen tilbax från semestern och visst är han en vikt som tippar vågen åt vår sida. En underbar 2 vägs spelare med oerhörd arbetskapacitet. Stod även för 2 assists, den sista på en nickskarv till Zozos volleymål.

Gibbo: Mannen med afrohåret och det positiva snacket. Han pratade verkligen matchen igenom och var en moralkaka i 93 minuter. Hade knappt ett felpass och blir perfekt som balansspelare. Skön inställning och ett fint nyförvärv.

Rani: Ska alltid spela på högern oavsett om det är som back eller ytter. Kämpar och sliter och sliter matchen igenom. Visar kämparglöd och vilja. Kan dock förbättra sitt passningsspel/touch. Hade en fin långboll till Ante som föranledde 1-2 målet.

Zozo: Startade matchen på vänster kanten och hade det jobbigt tillsamans med Fadi Amir. Kom inte rätt alls första halvlek. Zozo tappade mycket i positionsspelet och mottagningarna med sin jävla yttersida. 2:a halvlek var en annan värld. Kom in med ca 20 minuter kvar och spelade upp sig rejält. Stod även för det vackraste och kanske i slutet av året även det viktigaste målet för säsongen. Vilket avslut broooorr. Sjuk, direkt från Premier Leauge.

Murre: Startade som släpande forward/5:e mittfältare. Gjorde en okej match och visade lagmoral .Skärde av ytor för motståndarna. Hade 1 skott som täcktes av en back i straffområdet och en fin passning till Hedro som gjordes ner precis utanför straffområdet. Agerade som coach 2:a halvlek.

Lance: Laurence från arabien sprang och sprang men fick knappt bollar eftersom första halvlek mer var en kamp om mitten. Hade dock en fin pass till Ante som kunde göra 0-1 redan första minuterna. Lance måste dock tänka på att inte överarbeta vissa situationer och spela enklare. Visar bra lagmoral och vill vinna vilket är en minst lika viktig aspekt av spelet.

Chris Morad: Kom in och sprang som ett djur. Denna trögskalle med oändlig energi kan bara bli bättre om han fokuserar på rätt grejer vid rätt tillfälle. Gjorde det viktiga 1-1 målet där han fint dribblade bort målvakten och kallt rullade in bollen i mål. Är en viktig kugge i detta United utan tvekan. Nu måste du bara göra det du gjorde denna match resten av säsongen. Inte mål alltså utan fokusera din energi på rätt grejer. Kul!!!

Chris Önder: Fick 15 minuter och visade en uppåtgående form. Såg stark ut på plan (kanske all styrketräning inte var onödigt trots allt). Höll i bollen bra och vann ofta duellerna. Välkommen tilbax på riktigt.

Hedro: Avige Hedro kom igenom några gånger till slut men missade sina lägen. Kunde med lite tur bli 2 målsskytt. Fintade bort en IFK spelare, blev fälld i ett nästan friläge. Domaren kunde med lite tur utvisa motståndarbacken. Krävs lite mer vilja i deffensiven, bara lite mer brorsan. Vadet om snuset är fortfarande kvar. Serien är lång men det betyder inte att du ska vara självsik tamam hahaha!!!!

Rabi Bryr: Bruren med den eleganta foten. Kom in och var faktiskt den spelare som gav lugn och ro. Blir sällan av med bollen och hittar alltid rätt med passningarna. Måste träna mer nu, visa lite action och du är att räkna med. Sköna dragningar vi sidan är en fröjd för ögat.

 

Kanoner

1. Hela laget

2. Publiken

Kalkon

1. Figureido i Hammarby, vilket jävla mål även han i sista sekund. En kanon till kalkon eftersom det var fel lag som gjorde mål. Rättvist dock.

 

Mvh Assisterande M